Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. april 2001 kl 00.10 Janet - miss Jackson

Janet - miss Jackson (t)

NRK1 fredag 27. april kl 00.10
Janet - miss Jackson

Janet Jackson med nytt album

Som eneste representant fra norsk fjernsyn fikk NRKs Per Sundnes møte Janet i Stockholm i forbindelse med utgivelsen av hennes åttende album, \"All For You\". Sundnes møtte en meget reflektert 34-åring med mye på hjertet. I tillegg får vi se mange klipp fra Janet Jacksons musikalske karriere.

Janet Jackson er en av popverdenens mest profilerte artister de siste tiårene. Hun forteller om sin barndom og hvordan hun som sjuåring debuterte på scenen med brødrene i Jackson Five.

Janet ble nettopp hyllet som ett av vår tids ikoner på MTV, hvor artister som Destiny\'s Child, Macy Gray og Pink opptrådte. Vi får se litt av dette, og Janet snakker om kåringen. Hvordan er det egentlig å få en ærespris i ung alder? Gjennom hele karrieren har Janet brutt rekorder, og også nå med sist siste album, \"All For You\". Hvordan tenker en artist forretningsmessig etter å ha solgt over 50 millioner plater?

Janet Jackson er det niende og yngste barnet i den talentfulle og musikalske Jackson- familien. Som 11-åring hadde hun roller i tv-serier som \"Good Times\", \"Diff\'rent Strokes\" og \"Fame\". Det første albumet, \"Janet Jackson\", kom i 1982 og nummer to kom i 1984, men ingen av disse slo noe særlig godt an. I 1985 kom albumet \"Control\", som introduserte en moden og selvstendig artist. \"Control\" ble en kjempehit som toppet listene, og solgte i mer enn fire millioner eksemplarer. 90-tallet var en eneste lang rekke suksesser for Janet Jackson. Albumet \"All For You\" ble sluppet 24. april i år.

NRK1 fredag kl 00.10

Egenprodusert underholdning
Programleder Per Sundnes
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)