Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. juni 2002 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Gina på dop?

Gina (Tricia Penrose) havner i en narkosak. (Foto: Yorkshire Television)
Gina (Tricia Penrose) havner i en narkosak. (Foto: Yorkshire Television)
Gina som driver puben i Aidensfield, er kjent for å være en god sanger også. Nå oppmuntrer Ginas nye kjæreste, Terry, henne til å ta et oppdrag som nattklubbsanger i Whitby.

I ukens episode av ”Med hjarte på rette staden” opptrer Gina på Blue Parrot nattklubb, med Terry til stede som sin manager. Da skjer det noe merkelig. Politiet stormer inn og arresterer Gina for besittelse av narkotika. Politikonstabel Mike Bradley og advokat Jackie Lambert kommer over fra Aidensfield for å hjelpe henne.

Tricia Penrose
Blant engelske seere er Gina den mest populære kvinnelige rollefiguren i serien, og det er Tricia Penrose som spiller Gina. Tricia var kjent som en talentfull sanger før hun ble skuespiller, og i denne ukens episode framfører hun blant annet Carole Kings ”It Might as Well Rain until September” fra 1964.

Mer om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen var lenge Nick Rowan (Nick Berry), som fikk en stilling i det kanadiske ridende politi og emigrerte med sin familie. Plassen som betjent etter Nick er overtatt av Mike Bradley (Jason Durr).

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 8)
I rollene: Bl.a. Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()

Bilde
Gina (Tricia Penrose) havner i en narkosak – i ”Med hjarte på rette staden”. (Foto: Yorkshire Television)