Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 24. oktober 2007 kl 21.25 Film: Dødelig våpen 3

Actionfylt heisatur med Mel og Danny

 Danny Glover og Mel Gibson som radarparet Roger Murtaugh og Martin Riggs.
Danny Glover og Mel Gibson som radarparet Roger Murtaugh og Martin Riggs.
I kveld blir det gjensyn med Mel Gibson og Danny Glover som for tredje gang tar oss med på en heisatur fylt til randen av action, spenning, fart og humor. Denne gangen er målet å stanse en eks-politikollega, som nå er blitt superskurk. Alt til fortvilelse for Glover som har sju dager igjen før han kan gå over i pensjonistenes rekker.

Detektiv Roger Murtaugh (Danny Glover) planlegger å ta det med ro de siste dagene han har igjen av sin yrkesaktive karriere. Men hans mangeårige kompanjong og venn, detektiv Martin Riggs (Mel Gibson), gjør det vanskelig for Murtaugh å forlate politiet. For tiden etterforsker de nemlig en sak angående en ladning hemmelige våpen som er stjålet fra politiet, og Riggs og Murtaugh mistenker ekskollega Jack Travis (Stuart Wilson) for å selge våpnene til gategjenger.

Riggs nekter å innse at Murtaugh skal gi seg, og drar ham med på en heseblesende jakt inntil saken er løst.
Det viser seg at Riggs og Murtaugh ikke er de eneste som arbeider med Travis-saken. Lorna Cole (Rene Russo), en etterforsker fra innenriksdepartementet, har fulgt Travis en tid og ønsker å fortsette etterforskningen alene.
I Cole møter Riggs sin jevnbyrdige. De er begge tøffe og munnrappe detektiver med nerver av stål. Konfrontasjonen mellom dem er fremfor alt preget gjensidig raseri. Derfor blir forvirringen total når varme følelser etter hvert oppstår.

Ikke å undre seg over at etterforskningen som både er farlig og full av forviklinger, setter grå hår i hodet på den vordende pensjonist Murtaugh.

Som i de to foregående "Dødelig våpen"-filmene er det Richard Donner som har regissert filmen.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk spillefilm fra 1992
Originaltittel: Lethal Weapon 3
Regi: Richard Donner
I rollene: Mel Gibson, Danny Glover, Rene Russo, Stuart Wilson, Joe Pesci
Pressekontakt Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36