Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. august 1999 kl 23.40 Nattkino: Familien Perez

Nattkino: Familien Perez (t)


NRK1 lørdag 14. august kl 23.40
Nattkino: Familien Perez

Kubanere søker lykken i USA

Juan Raul Perez har sittet mange år i kubansk fengsel på grunn av politiske forhold. En dag settes han fri og føres til en båt som kan bringe ham over til det forjettede land, USA. Der håper han på et gjensyn med kona og en fullvoksen datter.
Dette er utgangspunktet for kveldens amerikanske spillefilm fra 1995. Det er en varm og humoristisk fortelling om kubanske immigranter som søker lykken, og en ny fremtid i USA. Men overgangen fra Castros Cuba til det høyliberale USA er ikke lett, og den gode Juan Raul får vanskeligheter allerede under overfarten.
På båten treffer han nemlig den fattige, men vakre prostituerte Dottie som drømmer om et møte med John Wayne. Hun har samme etternavn som Juan Raul, og ved ankomsten til Florida blir de oppfattet som ektepar.

Dette gjør at den egentlige fru Perez ikke finner mannen sin ombord, mens Juan Raul på sin side tror at kona har forlatt ham. På hver sin kant prøver de å få skikk på livet sitt. Men lett er det ikke når både fremmede Eros og Mammon vil ha en finger med i spillet.
Regien er ved Mira Nair. Hovedrollene spilles av Anjelica Huston, Alfred Molina, Marisa Tomei og Chazz Palminteri.

NRK1 lørdag kl 23.40

Bilde (via Scanpix/Internett)
Juan Raul skal møte kona i Florida, men treffer Dottie på overfarten fra Cuba. Slikt kan skape problemer for noen og enhver.

Amerikansk spillefilm fra 1995
Regi: Mira Nair
Originaltittel: The Perez Family
Pressekontakt Fjernsynets info.avd.: Anne-Marie Astad, tlf 23 03 98 41