Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. oktober 2009 kl 21.30 Forbrytelsen 2

Sofie Gråbøl tilbake

Sofie Gråbøl i rollen som Sarah Lund, og hennes makker, Ulrik Strange (Mikael Birkkjær). (Foto: Tine Harden)
Sofie Gråbøl i rollen som Sarah Lund, og hennes makker, Ulrik Strange (Mikael Birkkjær). (Foto: Tine Harden)
Den populære, danske krimserien "Forbrytelsen", som holdt seerne spent på pinebenken i 20 uker, kommer nå med ti nye episoder.

Sist slapp kritikerne opp for superlativer: - "Forbrytelsen" er en dansk krimserie med sjelden filmatisk musikalitet, gjennomkomponert og orkestrert, skrev Per Haddal i Aftenposten.

Historiene var flettet sammen med flere parallelle forløp, alt gjort på en fiffig måte. Komplisert, ja, men uten å virke vanskelig. Den nye serien har det til felles med den første at den fører sammen personer fra totalt ulike miljø i den danske hovedstaden.

Første episode
Sarah Lund (Sofie Gråbøl), som for tiden har en rutinejobb i distriktet, blir kontaktet av politikammeret i København. De har kjørt seg fast i en komplisert sak der en kvinnelig advokat er funnet mishandlet og drept.

På Christiansborg der det danske Folketinget holder til, skal den nyutnevnte justisminister Thomas Buch i gang med noen vanskelige forhandlinger. Samtidig venter soldat Jens Peter Raben på å bli prøveløslatt fra en lukket behandlingsinstitusjon for psykisk syke. De tre kjenner ikke hverandre, men får plutselig noe som binder dem sammen.


Dansk kriminalserie. 2009
Danmarks Radio (DR)
Manus: Torleif Hoppe, Michael W. Horsten og Søren Sveistrup
Regi: Kristoffer Nyholm
Med: Sofie Gråbøl (Sara Lund), Nicolas Bro (Thomas Buch), Ken Vedsegaard (Jens Peter Raben), Mikael Birkkjær (Ulrik Strange), Morten Suurballe (Lennart Brix), Preben Kristensen (Carsten Plough), Charlotte Guldberg (Karina Munk Jørgensen), Stine Prætorius (Louise Raben), Flemming Enevold (Torsten Jarnvig) m.fl.

Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900