Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 1. mai 2007 kl 21.40 Lov og orden: New York

"Gaven" som politisak

Etterforskerne Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio). (Foto: Universal Pictures)
Etterforskerne Alex Eames (Kathryn Erbe) og Robert Goren (Vincent D’Onofrio). (Foto: Universal Pictures)
Santeria-kulten har sterke innslag fra afrikanske religioner sammen med katolisisme, og den er levende bl.a. på Cuba og blant karibiske innvandrere i USA. Prestene er sagt å besitte "gaven", en magisk kraft, og den står sentralt i mordsaken etterforskerne Goren og Eames må å løse.

Den unge fotografen Clayton Webster er oppvokst på østsiden av Central Park i New York der de velstående bor. Claytons foreldre, den rike kunsthandleren Henry Webster og den mentalt ustabile moren, Lyz, lever et liv hver for seg.

En dag blir sønnen funnet myrdet, gjemt i bagasjerommet på en bil. Den står parkert et sted på Long Island. Long Island-banden
Goren og Eames finner ut at en bande står i forbindelse med Octavia Ruiz, en kunsthandler på Long Island. Etterforskerne mistenker at Ruiz er Henry Websters elskerinne.

Men forbindelsene mellom familien Webster og immigranter fra Karibia er enda tettere, viser det seg. Lyz Webster har jevnlig kontakt med kona til lederen for banden, en viss Sylvia. Hun er Lyz’ forbindelse til en sekt som utgir seg for å være del av santeria-kulten. Sylvia skal være i besittelse av "gaven", den magiske kraften.

Banden akter å presse ekteparet Clayton for store pengesummer, noe sønnen kan ha fått snusen i. Nå er det opp til Goren og Eames å nøste opp trådene.

Mer om serien
Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrios rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: The gift
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no