Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. april 2006 kl 22.30 Safari

Kunst og mote

Marte Spurkland er programleder for Safari. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Marte Spurkland er programleder for Safari. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Safari møter kunstnere som arbeider i grenselandet mellom kunst og mote, ser på moteriktig kunst og mote som har funnet veien inn på kunstmuseet.

Kunsten og moten – venner eller fiender? spør Safari i kveldens program

Per Spook på Museet for samtidskunst
Norges store moteskaper i Paris, Per Spook stiller ut sine kreasjoner på Museet for samtidskunst. Er dette et signal om at moten har tatt skrittet over i kunstens verden? Vi har møtt Per Spook midt i hektisk oppakking på museet.

Pakistansk bryllupsmote
En av de heteste og mest fargesprakende catwalkene denne våren var den asiatiske bryllupsvisningen på Wembley Exhibition Hall i London. Vi har møtt stylist og moteskaper Tseinab Mirsa som henter det beste fra gammel indisk-pakistansk sminketradisjon, og tar det med seg ut på catwalken i London.

Skoens skulpturelle arkitektur
Benoît Méléard i Paris lager sko som har mer til felles med moderne skulptur enn sko. Han er den første moteskaperen som har egne show for sko ved moteuken i Paris i tillegg til å være representert på store kunstinstitusjoner som Moderna Museet i Stockholm og Centre Pompidou i Paris.

Motefotografi er det kunst da?
Safari møter Erle Kyllingmark i studio for å finne ut hva som er likt og hva som er forskjellig når hun tar motefotografier og "egne bilder". Erle Kyllingmark har en karriere bak seg som modell og en personlig historie som har gitt henne innsikt i hvor viktige de små tingene i livet er.

Egenproduksjon fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Marte Spurkland
Reportere: Ingerid Nordstrand, Tina Waldø-Jensen, Sven Erik Helgesen, Arild Jonsjord, Marit Christina Lie, Hanne Skrikerud, Barbro Ross Viallatte og Helle Johnsrud
Vaktsjef: Jo Raknes
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.