Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. februar 2006 kl 22.30 Ansikt til ansikt: Odd Børretzen

Personlige portretter

Odd Børretzen sett gjennom Morten Krogvolds linse. (Foto: Morten Krogvold)
Odd Børretzen sett gjennom Morten Krogvolds linse. (Foto: Morten Krogvold)
Det klart for en ny runde med personlige møter mellom fotografen Morten Krogvold og flere av våre mest kjente og kjære kulturpersonligheter. Denne gangen skal også en politiker, en svenske og et helt orkester foran hans kameralinse.

Mange husker kanskje serien fra høsten 2003 og vinteren 2004.

Denne sesongen er Odd Børretzen først ut, og det blir dermed et varmt møte med en av våre mest kjære artister.

En alvorlig humorist
Morten Krogvold møter Odd Børretzen på Nesodden, Theatercaféen og en gravlund i Oslo. Sammen snakker de to blant annet om reiser, enten det er ut i verden eller inn i seg selv, troen på samfunnet og hvor inspirasjonen kommer fra. Men at det er enkelt for Odd Børretzen med slike samtaler, må ingen tro: - Jeg er egentlig en innadvendt person. Jeg skjuler det ved å snakke mye, smiler humoristen.

- Mange såkalte humorister er dypt alvorlige og skeptikere. Man ser på ting med mistanke, sier Børretzen. – Det er bruk for skeptikere, men det er som med moralister, det må ikke bli for mange av oss.

Samtale og fotografi
Morten Krogvold er en av landets mest anerkjente fotografer. Han er kjent for å få både kongelige og andre til å la nye sider av seg selv komme til uttrykk i bildene. I "Ansikt til ansikt" tar han dette et skritt videre og lar foto-objektene åpne seg foran tv-kameraene på en helt unik måte. Hans metode er samtalen, i jakt på en indre motor og engasjementet hos sine objekter. Så trykker han på avløserknappen og øyeblikket "fryses". Resultatet blir et flersidig portrett, både gjennom samtale og fotografi.

Gjennom vinteren og våren møter vi i tillegg til Odd Børretzen også Åse Kleveland, Thorvald Stoltenberg, Ingrid Lorentzen, Jan Jönson, Kari Bremnes, Brazz Bros og Wenche Foss.

Innkjøpt portrettserie i åtte deler (2005)
Produsert av Fabelaktiv AS
Produsent: Terje Nilsen
Regi: Ninja Benneche
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252