Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 30. juni 2008 kl 21.25 Film: Streets of fire

Kultfilm i 50-talls setting

Ellen Aim (Diane Lane) er en populær rockeartist (Foto: Universal Pictures)
Ellen Aim (Diane Lane) er en populær rockeartist (Foto: Universal Pictures)
"I en annen tid et annet sted" møter vi rockejenta Ellen Aim som er vokalist i bandet The Attackers. Etter å ha avsluttet sangen "Nowhere Fast" blir hun angrepet på scenen og kidnappet av Raven Shaddock, lederen for biker-gjengen The Bombers.

Kaos oppstår, og Reva Cody som driver den lokale kafeen, kontakter broren sin, Tom, en tidligere soldat og Ellens eks-kjæreste. Tom dukker opp på banen, og det går ikke lang tid før han viser seg som en skikkelig slåsskjempe.

Men Ellen er fortsatt i Ravens vold, og det eneste han vil er at hun skal forelske seg i ham sånn at de kan være sammen et par uker. Etterpå kan hun gå som hun vil. Raven har imidlertid ikke regnet med Tom, som sammen med gode hjelpere kommer til Ellens unnsetning.

Om filmen
"Streets of Fire" har i senere år oppnådd kultstatus. Den har særegne visuelle grep og redigeringsteknikker, og soundtrack som inneholder bidrag i flere genre, fra blues til rockabilly og pop. Ry Cooder er ansvarlig for musikken.

Dan Hartmans "I Can Dream About You" er den største hiten fra filmen, og blir fremdeles spilt i radio.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk musikkdrama (1984)
Originaltittel: "Streets of Fire"
Med Diane Lane (Ellen Aim), Willem Dafoe (Raven Shaddock), Michael Pare (Tom Cody), Deborah Van Valkenburgh (Reva Cody), Bill Paxton (Clyde) og Amy Madigan (McCoy)
Regi: Walter Hill
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 74 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no