Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. mars 2002 kl 18.30 Reser

På veien igjen

Mari Grydeland og Stian Barsnes Simonsen er klare for en ny sesong med
Mari Grydeland og Stian Barsnes Simonsen er klare for en ny sesong med "Reser". I vår går turen nordover og humorfigurer og videoparodier er med når de møter ungdom fra hele landet (NRK-foto: Ole Kaland)
Reserne Mari Grydeland og Stian Barsnes Simonsen har vårens første sending i Odalen, der de skal til et ungdomsteater og være med på prøvene på en musikal. I tillegg til tøffe numre fra musikalen får vi et gjensyn med Tarjej (Stian), som denne gangen totalt har misforstått en Mc.Donald's-reklame. Reserne er på hugget igjen – og ferden går hele Norge rundt.

En ny figur denne sesongen er Maris "Tanja” som holder ”Kjærlighetens ABC", et kurs i hvordan få det til - noe som naturligvis ikke fungerer så bra når det gjøres bokstavelig etter boka. I kveld møter vi Tanja når hun skal demonstrere sine beste sjekketips.

Videoparodier
Den første videoparodien ut i år kommer i andre program (9. mars) og er "Something Stupid", med Robbie Barsnes Simonsen og Nicole Grydeland i rollene. Den er fornorsket naturligvis, og døpt om til "Noe dumt".

Reserne
Reserne skal denne lørdagen finne ut mer om klesbløffen: Er de dyre klærne bedre? Kan man se forskjell på billige og dyre klær? Kan man bli kul med billige klær? Er bruktklær ”in”, og hvem er det som tjener på at unge er opptatt av merker? I kveld kan du kanskje bli litt klokere.

Eidsvoll og Von der Lippe
Dramaserien ”3/4” fortsetter med nye og enda mer spennende episoder frem mot sommeren. Første del kommer i neste program. To av rollene innehas av Gard Eidsvoll og Anneke Von der Lippe.

Reise
Og ”Reser” har store reiseplaner utover våren:

- Vi skal, etter Odalen og Tveita (der vi skal se på kampsport), reise til nord: Hammerfest (her blir det bassengparty og sjekking!), Kautokeino (ungdom og samisk kultur/action) og Kirkenes (grense/utveksling med Russland - likheter). Deretter skal vi til Haugesund (besøk på Hall of Fun, som er et aktivitetshus for unge), og etter det, til Kvinesdal i syd hvor vi skal på leirskole! Da blir det mye snakk om rabalder, kjærester på tur og hjemlengsel tror vi. Det er meningen at vi skal komme oss til Kristiansand-området til slutt, sier prosjektleder Paal Ritter Schjerven.

Om serien
Ungdomsprogrammet ”Reser” reiser rundt i landet i Reser-bilen. I høst fikk programleder Stian Barsnes Simonsen med seg en ny makker etter at Stine Buer takket for seg. Mari Grydeland var godt kjent i NRK fra før, blant annet fra ”Etter skoletid” og ”U filter”.

Mye reising
Humor og alvor er stikkord for ”Reser”, som tar utgangspunkt i Stian og Mari som reiser rundt til forskjellige steder i hele Norge, steder seerne har tipset dem om. Der møter de ungdom i deres eget miljø og tar opp ting de er opptatt av. Aldersgruppen ligger et sted mellom 10 og 15 år, med vekt på fjortisene.

Egenprodusert ungdomsprogram
Programledere: Stian Barsnes Simonsen og Mari Grydeland
Prosjektleder: Paal R. Schjerven
Pressekontakt: Eliabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697

Bilde
Mari Grydeland og Stian Barsnes Simonsen er klare for en ny sesong med ”Reser”. I vår går turen nordover og humorfigurer og videoparodier er med når de møter ungdom fra hele landet (NRK-foto: Ole Kaland)


LENKER
  • Reser