Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 23. april 2012 kl 21.30 Borgen

Valgets kval


Det er statsministerens oppgave å utpeke Danmarks nye EU-kommissær, og Birgitte Nyborg er i villrede. Hvilken kandidat skal hun sende til Brussel? Den som egner seg best for jobben, eller den hun helst vil bli kvitt?

Katrine sliter med forholdet til sjefen sin. For å slippe unna maset hans lover hun å avsløre hvilken kandidat statsministeren kommer til å sende til Brussel før den offentliggjøres. Hun forsøker å pumpe Kasper for opplysninger, uten hell.

Om serien
Dette er historien om det politiske spillet i Christiansborg i Danmark, og om de personlige konsekvenser som spillet har for de involverte parter, både på og rundt den politiske scenen.

Men "Borgen" handler ikke bare om den politiske makten; serien dreier seg også om makt som den styrende autoritet mellom mennesker, både i personlige, familiære og vanlige sosiale sammenhenger. For hvem bestemmer egentlig, og hvorfor bestemmer de?

I andre sesong møter vi Birgitte Nyborg, som er statsminister i Danmark. Kasper Juul er spindoktor for statsministeren, og Katrine Fønsmark er stjernejournalist i avisen "Ekspres".

Produsert av: Danmarks Radio / Nordvisjonen
Originaltittel: "Borgen" (sesong 2)
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul).
Manus: Adam Price.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900