Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. september 2004 kl 19.30 Puls

Erstatning for tran og trening for livet

Anbjørg Sætre Håtun ser nærmere på tran og en treningsleir for ryggmargsskadde i kveldens Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anbjørg Sætre Håtun ser nærmere på tran og en treningsleir for ryggmargsskadde i kveldens Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Nordmenn er på verdenstoppen i forbruk av tran, men trenger vi egentlig den tradisjonsrike styrkedrikken? spør programleder Anbjørg Sætre Håtun. I tillegg blir vi med på treningsleir for ryggmargsskadde, der det handler om å mestre den nye livssituasjonen.

Tran har eksistert i 150 år, og er blitt en del av mange nordmenns hverdag. Er det nødvendig? Kveldens Puls ser blant annet på eventuelle erstatninger.

Trening for livet
Hvert år opplever mange å få livet snudd på hodet på grunn av skader, som for eksempel å bli lam fra livet og ned etter en alvorlig ulykke. Slike brå omveltninger gjør noe med oss, og er tøft for både de som rammes og de pårørende.

Det spesielle med treningsleiren Puls besøker i kveldens program er at trenerne selv er ryggmargsskadde. Anbjørg Sætre Håtun lover et gripende møte med mennesker som kjemper – og lever – videre.

Psykisk belastning
Psykiater Finn Skårderud er på plass i studio, og han skal blant annet snakke om hva som skjer med oss psykisk når vi opplever en ulykke eller alvorlig sykdom. I tillegg snakker han om alle som rammes rundt den syke, og hvordan rollen som pårørende kan oppleves.

Etter selve fjernsynsprogrammet, fortsetter Anbjørg Sætre Håtun og Skårderud å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider.

Eget ekspertpanel
Anbjørg Sætre Håtun er klar med en ny runde med helsemagasinet Puls. I tillegg til nyheter, forbruker- og livsstilsaker kan seerne i høst få svar på spørsmål av redaksjonens eget ekspertpanel, både på nett og i selve sendingen.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse).

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252