Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. oktober 2002 kl 19.30 Puls

Møte med en mobber

Mobbeinspektør Anbjørg Sætre Håtun leder
Mobbeinspektør Anbjørg Sætre Håtun leder "Puls". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
For første gang i høstens kampanje mot mobbing skal vi møte en mobber som forteller hvorfor hun plaget venninnen sin. Det skal også handle om folkesykdommen utbrenthet, en relativt ny og populær diagnose.

Mobbeserien fortsetter i ”Puls”, og det er tydelig at emnet engasjerer. Forrige sending hadde programmet 689 000 seere, noe som er sesongens rekord for ”Puls”.

I kveld møter vi en tidligere mobber. Kristin Fjellseth er bosatt i Tromsø, 29 år gammel og har nettopp blitt mor. Det de færreste vet om henne er at hun mobbet sin beste venninne på barneskolen.

I dag skammer hun seg over tiden på barneskolen, der hun deltok i mobbing av bestevenninnen. Etter hvert gikk det så langt at mobbeofferet vurderte selvmord. Til slutt var det offerets far som grep inn og fikk slutt på mobbingen. I ”Puls” i kveld forsøker Kristin å forklare hvorfor hun mobbet venninnen, og det blir et sterkt møte med den tidligere venninnen og hennes far.

Utbrenthet er en relativt ny diagnose i medisinens verden. Fram til 1970-tallet eksisterte ikke denne sykdommen, mens i dag er 15 % av arbeidsstokken rammet av utbrenthet. Altså 350 000 mennesker. Hva har skjedd? spør ”Puls”.

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Prosjektleder: Marie Sjo
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96