Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. april 2009 kl 21.30 En ripe i lakken

Et nytt forsøk

Suss (Källa Bie) møter Markus (Andreas La Chenardiére) og det går ikke lang tid før de gifte seg. (Foto: Jonas Jörneberg/SVT)
Suss (Källa Bie) møter Markus (Andreas La Chenardiére) og det går ikke lang tid før de gifte seg. (Foto: Jonas Jörneberg/SVT)
Suss strever med å klare seg som alenemor, men så møter hun Markus og tilværelsen ser igjen lysere ut. De blir stormforelsket, og det går ikke lang tid før Suss gifter seg for andre gang. Men lykken skal ikke vare lenge.

Igjen gir Suss etter for familiens forventninger og krav. Hun klarer ikke å stå opp for seg selv, og forsvarer heller ikke Markus når han kommer på kant med de dominerende foreldrene hennes.

Suss og ektemannen glir lenger og lenger fra hverandre, og til slutt stiller Markus følgende ultimatum; Suss må velge - familien eller han.

Om serien
I dramaserien "En ripe i lakken" blir vi med bak fasaden til en overklassefamilie i Sverige. Hovedpersonen Suss har hatt alt, bortsett fra det viktigste, et fang å krype opp i. Serien bygger på romanen "En spricka i kristallen" av Cecilia von Krusenstjerna.

"En ripe i lakken" er en historie om at man noen ganger må gjøre valg i livet selv om det gjør vondt. Det handler om å bli voksen og stå på egne bein, og hvor smertefullt det er å innse at man ikke er så elsket som man skulle ønske.

Hovedrollen Suss spilles av Källa Bie, rollen som moren til Suss har Jessica Zandén, og faren spilles av Peter Andersson.

Innkjøpt svensk dramaserie i to deler (2007)
Originaltittel: En spricka i kristallen
Produsert av: Tre Vänner og Fundamentfilm for SVT
Regi: Harald Hamrell
Manus: Charlotte Lesche
Med: Med Källa Bie (Suss), Jessica Zandén (moren til Suss), Peter Andersson (faren til Suss) m. fl.
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900