Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 10. oktober 2007 kl 20.10 Spekter: Truende engler?

Trussel mot den rene tro?

Prinsesse Märtha Louises intervju med NRK tidligere er utgangspunktet for kveldens tema i Spekter. (Foto: Heikki Saukkomaa, Scanpix)
Prinsesse Märtha Louises intervju med NRK tidligere er utgangspunktet for kveldens tema i Spekter. (Foto: Heikki Saukkomaa, Scanpix)
Engleskolen til Märtha Louise skapte mye oppstyr i media, men oppfatter kirken de altenative strømningene som kom til syne som en trussel mot det bestående?

Prinsesse Märtha Louises intervju med NRK om hennes forhold til bl.a. engler og kristendom danner bakteppe for en større debatt i sesongens Spekter nummer to. Tror man ikke på engler lenger i Den norske kirke ? Hvordan forholder kirken seg til den stadig økende interessen for alternative åndelige opplevelser ?

- Det er mange innenfor kirken som opplever åndelig erfaring som en trussel mot den rene tro, sier Øyvind Solum, mangeårig leder i Alternativt Nettverk, til Spekter.


Om Spekter
Spekter har et nytt aktuelt tema hver uke, belyst gjennom nye norske dokumentarer, reportasjer og historiske innslag satt i ny sammenheng.

Temaene strekker seg fra terror via ytringsfrihet til spørsmål om det finnes liv i verdensrommet. I motsetning til det fragmenterte nyhetsbildet vil Spekter bruke mer tid og flere sjangere for å belyse ett aktuelt tema grundig.

Enkelte av sendingene etterfølges av en spillefilm om det samme emnet.


Egenproduserte og innkjøpte dokumentarer
Prosjektleder: Martin Gaarder, NRK Fakta
Pressekontakt: Karoline Berg, 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail:info@nrk.no