Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 11. oktober 2002 kl 20.55 Ultimareportasje

Akustisk dusj og samtidsdans

Ta en dusj i trappen – NRKs
Ta en dusj i trappen – NRKs "lyddusjer" er installert på Oslo Sentralbanestasjon under ULTIMA-festivalen. (NRK-foto)
”Hovedscenens” festivalrunde i hovedstaden er spekket med musikk og dans. Arild Erikstad kikker innom både Ultimafestivalen og samtidsdansfestivalen CODA.

De akustiske rom – av den typen som omgir oss til daglig – er hovedtema for den internasjonale samtidsmusikkfestivalen Ultima. NRKs bidrag til festivalen er blant annet en brukerinstallasjon i et av Oslo Sentralbanestasjons inngangspartier: ”Norge - et lydrike”. Et antall lyddusjer er montert i rulletrapp og hall – det er bare å ha ører og fantasi parat! Også Arild Erikstad får ”vasket seg” i lyddusjene.

Rom og menneske
Nok en installasjon i samarbeid med NRK, ”Rommet og mennesket”, er del av Ultima-festivalen. Stenersenmuseet viser denne audiovisuelle romkomposisjonen for fjernsyn/internett av Kjersti Alveberg (romskulptur), Helge Sten (musikk) og Ellen Grimm Torstensen (billedmakeri).

Street Life & T-banedans
Samtidsdansfestivalen CODA har også satt sitt preg på hovedstaden (månedsskiftet september/oktober). På musikkscenen BLÅ viste breakere seg fram under vignetten ”Street Life”. ”Battles” er en forestilling herfra som ”Hovedscenen” viser deler av.
Underjordiske CODA-bevegelser har det vært med dansere i Oslos T-bane, og på scenen i Det Norske Teatrets prøvesal gav belgiske Michèle Anne De Meys dansekompani to forestillinger av hennes ”Utopie”. Med musikk bl.a. av rock’n roll-guruen Robert Wyatt, kjent fra gruppen Soft Machine. ”Hovedscenen” var til stede over og under jorden.

Egenproduksjon
Programleder: Arild Erikstad
Prosjektleder: Anne Røthing
Produksjon: Marianne Vinje
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57