Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. juli 2010 kl 18.10 Kokkekamp

Kunstnere på kjøkkenet

Frode Aga, Klaus Hagerup, programleder Rune Gokstad, Anne Marit Jacobsen og Harald Osa (Foto: Bengt Wilson)
Frode Aga, Klaus Hagerup, programleder Rune Gokstad, Anne Marit Jacobsen og Harald Osa (Foto: Bengt Wilson)
Det er fire kunstnere i kjøkkenkroken denne gangen. Selvfølgelig regnes mesterkokkene Frode Aga og Harald Osa for gastronomiske kunstnere, men kunst er så mangt, og både Anne Marit Jacobsen og Klaus Hagerup er allsidige utøvere i bransjen.

Hvem husker vel ikke Anne Marit Jacobsen som rekenes talskvinne, i praktfullt rekekostyme og med stort patos. Etter dette nummeret ville det være ren kannibalisme å ha reker og majones i den medbrakte plastposen…

Anne Marit er ellers å se i revyen "På Nett med Oslo" på Edderkoppen i høst. Dessuten har hun vært på en flott fottur i Europa sammen med sin søster, Lise Foss. Begge søstrene kom strålende opplagte tilbake, så opplagte var de at de faktisk skrev en bok om turen, "Med fot på Europa". Det er Anne Marit som blant annet står for matoppskriftene.

Beskjeden gastronom
Klaus Hagerup har en fortid som skuespiller, men det er som forfatter han er mest kjent, blant annet for bøkene om Markus og hans selvsikre venn, Sigmund. Markus er en person med et veldig lavt selvbilde. Han påtar seg hele tiden nye oppgaver han er overbevist om at han ikke takler, men så gjør han det på et vis. – Jeg er litt som Markus, jeg også, sier Klaus Hagerup.

Men det gjelder neppe på kjøkkenet. Klaus Hagerup er nemlig en lidenskapelig gastronom. Både han og kona liker å lage mat, og spiser helst middag ved åttetiden om kvelden.
- For da er det ålreit å drikke vin til, sier Klaus.

Om serien
"Kokkekamp" er et britisk konsept, "Ready, steady – cook". Opplegget går ut på at to kjente personer kommer i studio med hver sin bærepose med matvarer for maksimum 100 kroner. I løpet av 20 minutter skal de, godt hjulpet av to profesjonelle kokker, trylle fram en tre retters meny av råvarene. Publikum avgjør hvem som lykkes best.

Mesterkokkene er Frode Aga, Lars Erik Underthun, Paula Flores Halvorsen og Harald Osa. De bytter på å være med i serien.

Programleder er Rune Gokstad.

Egenprodusert underholdning
Programleder Rune Gokstad
Prosjektleder Stian Malme
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no / 41 42 88 00
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no / 815 65 900