Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 15. april 2000 kl 19.15 Leseforeningen

Leseforeningen (ttv)


NRK2 lørdag 15. april kl 19.15
Leseforeningen (12:16)

En god krim i påskesolen?

Påsken står for døren. For de aller fleste betyr det røde anorakker, klister og Kvikk-lunsj. Men for lesehestene - og de er mange - betyr påsken god krim, bedre krim og enda bedre krim. Unni Lindell og Nils Norberg kommer til Leseforeningen for å gi tips om god krimlitteratur. Ellers er litteraturkritikk tema i kveldens program.

Leseforeningen har invitert forfatteren Unni Lindell og langvarig medlem av Rivertonklubben, Nils Nordberg til å ta med seg hver sin krimbok som de vil anbefale for seerne. I tillegg har de fått en felles hjemmelekse av redaksjonen. De er blitt bedt om sammen å velge ut to gode krimbøker som de er glade i begge to.

Kritikk
De fleste forfattere drømmer om å få gode anmeldelser i avisene. Men holder det bare med positive anmeldelser? Eller har kritikeren andre oppgaver som strekker seg utover selve kvalitetsvurderingen? Skal de drive med noe annet enn ren forbrukerveiledning, eller skal også de legge føringer for hvordan bøkene bør bli lest? Og sist, men ikke minst, hva er egentlig god litteraturkritikk? Leder for Norsk kritikerlag, Trond Haugen, og vinneren av utmerkelsen \"Årets kritiker\", Nøste Kendzior, gjester Leseforeningen for å diskutere disse og andre spørsmål.

Programleder er som vanlig Kari Marstein.

NRK2 lørdag kl 19.15

Påsken står for døren. For de aller fleste betyr det røde anorakker, klister og Kvikk-lunsj. Men for lesehestene - og de er mange - betyr påsken god krim, bedre krim og enda bedre krim. Unni Lindell og Nils Norberg kommer til Kari Marstein i Leseforeningen NRK-foto Anne Liv Ekroll

Programleder Kari Marstein
Prosjektleder Ales Ree, tlf: 23 04 24 93 / 92 20 97 83, e-post: ales.ree@nrk.no
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83