Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. november 2002 kl 18.30 Newton

Mars neste!

Unni Eikeseth skal ta deg med til planeten Mars.(NRK-foto)
Unni Eikeseth skal ta deg med til planeten Mars.(NRK-foto)
Det høyeste fjellet i solsystemet vårt er 24.000 meter, heter Olympus Mons og du finner det på den røde planeten Mars. Unni og redaksjonen i "Newton" tar deg med til Mars i kveld.

Mange har spekulert på om det finnes liv på Mars. Man må ha vann for at det skal være liv, og en gang i tiden har det vært vann på planeten. Bilder av uttørkede elver og sjøer er bevis på det. Nå mener forskerne at det fortsatt finnes vann på Mars. Her er nemlig store isblokker under overflaten.

Det vil ta 20 år før de første menneskene kan sette sine bein på Mars, men i "Newton" har de funnet mange spennende filmer og bilder som du skal få se. Unni skal også prøve hvordan det er å ha på seg en romdrakt.

Space Camp
Hvert år arrangeres det noe som kalles Space Camp på Andøya. Ungdom i alderen 17-20 inviteres til en spennende uke hvor de sammen lager en ubemannet rakett som de så skyter opp i slutten av uken.

Du skal få følge ungdommer fra Sverige, Canada, USA, Russland, Frankrike, Polen, Danmark, Tyskland, Storbritannia og Norge som skjøt opp sin helt egen rakett fra Andøya i august i år.

Ellers svarer Unni Eikeseth på brev også i kveldens program

Produsert for NRK1 av Program RIKS, Trondheim
Programleder: Unni Eikeseth
Prosjektleder: Sigrid Gjellan (sigrid.gjellan@nrk.no)
Pressekontakt: Erik Bull, tlf 73 88 16 61