Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 2. mai 2006 kl 22.45 Evig ung

Ungdom – et evig fenomen?


"Evig ung"– BBC-serie om tre kamerater som tror de for alltid kan være gutter. (Foto: BBC)
I serien Evig ung fra BBC er handlingen lagt til Manchester, der tre kamerater oppdager at de ikke lenger er 20, men snart 30 år. Livets alvor treffer dem som en knyttneve i magen.

"Evig ung (Burn It) er en intelligent, relevant og utfordrende underholdningsserie om tre menn på tampen av tyveårene, og den byr på noen av de beste, unge skuespillere skjermen kan vise fram akkurat nå," skrev Daily Telegraph da BBC begynte å sende serien i 2003.

Carl og Jon deler leilighet, mens Andy er samboer med Emma. Nå hører de skrikende bremselyder fra party-toget idet 30-årsdagen nærmer seg. De har lenge nok flanert på livsveien i behagelig tempo og modus. Snart kommer ballongene til å sprekke.

Første episode
Første episode behandler et tema som har prydet avisenes forsider en god del i det siste: dilemmaet med å bli far. Én for én må Carl, Jon og Andy ta stilling til den nagende muligheten for ufrivillig å bli far.

Carls siste erobring, Sue, er villig til å gjøre hva det skal være for å lokke fram en smule forbindtlighet hos sin partner. Forpliktelser og varig oppmerksomhet står ikke akkurat først på Carls agenda. Men Sue kan pønske ut det meste for å få ham på kroken – t.o.m. spille på at hun er gravid med ham. Som om dét er noe agn?

Jon og Andys dilemma
Jon har allerede vært i klemma og strever med vanskelige tanker om datteren som han og ungdomskjæresten lot bli adoptert bort – riktignok for lenge siden da de var bare 17 år gamle.

Da er det at Andy oppdager at det er han som kanskje er i ferd med å bli pappa. Det går for alvor opp for ham da Emma detonerer en overraskende nyhet. Spørsmålet er bare: Er Emma interessert i å bli forelder sammen med en type som Andy?

Venners venner
Evig ung involverer selvfølgelig også venners venner. I første episode vender for eksempel Emma seg til bestevenninnen Claire med sine problemer.

Slik begynner historien om tre vanlige gutter som vokste opp på 80-tallet, ga full gass ut over på 90-tallet, men som nå konfronteres med ettertankens kranke blekhet.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dramaserie i ti deler (2003)
Originaltittel: Burn it (sesong 1)
Produsert av: A RED Production for BBC
Med: Chris Coghill, Lisa Faulkner, Kieran O'Brian, William Ash, Marsha Thomason, Anthony Cotton, Emma Lowndes, Jason Done og Melanie Brown
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57