Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 4. september 2009 kl 19.30 To og en ipod: Mathias Eick og Tine Skolmen

Vis meg din ipod

Jazztrompetisten Mathias Eick. (Foto: Torstein Vegheim)
Jazztrompetisten Mathias Eick. (Foto: Torstein Vegheim)
Tre profilerte NRK-programledere møter tre musikere med ulik musikalsk bakgrunn. Artistene deler det de har på spilleren sin, enten det er på ipod, MP3-spiller eller mobil. Resultatet er et program med herlig musikk, musikalske overraskelser og underfundigheter. Først ut er Tine Skolmen og jazztrompetist Mathias Eick.

Mathias Eick (29) ble kåret til årets unge internasjonale jazztalent i 2006 av International Jazz Festivals Organization og International Association For Jazz Education. I tillegg til 20.000 amerikanske dollar mottok han invitasjon til å opptre på noen av verdens mest anerkjente jazzarenaer.

Fra Jaga Jazzist til Thomas Dybdahl
Mathias har ofte opptrådt sammen med storbandet Jaga Jazzist, og har spilt sammen med Chick Corea i Trondheim Jazzorkester. På hans merittliste er også innspillinger med Turboneger, DumDum Boys, Motorpsycho, D'Sound og Bigbang, og han har turnert med Jan Gunnar Hoff Group og Mike Stern samt Thomas Dybdahl.

I programmet forteller Mathias om sine musikalske inspirasjonskilder, og vi hører på mange godbiter. Det finnes overraskelser på jazztrompetistens ipod også, som for eksempel Ole Ivars-låten. "Jag trodde änglarna fanns".

De neste programmene
I de to neste programmene møter Kari Slaatsveen og Jon Almaas henholdsvis artisten Jenny Hval og fiolinisten Frode Larsen, som begge deler sine spillelister.

Sendt tidligere.

Musikkprogram fra NRK Program Oslo
Prosjektleder: Anne Røthing: 920 38 807
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900