Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. oktober 2003 kl 19.55 Kokkekamp

Buljong og pølser…?

Frode Aga, Karen Marie Ellefsen, Rune Gokstad, Lars Erik Underthun og Åge Skinstad (Foto: Bengt Wilson)
Frode Aga, Karen Marie Ellefsen, Rune Gokstad, Lars Erik Underthun og Åge Skinstad (Foto: Bengt Wilson)
NRK-sportens svar på Bonnie & Clyde, Karen Marie Ellefsen og Åge Skinstad, skal avslutte denne sesongens "Kokkekamp". Kokkene Frode Aga og Lars Erik Underthun håper nok i sitt stille sinn at bæreposene inneholder noe helt annet enn buljong og pølser. Programleder Rune Gokstad er kjekk og sporty som vanlig.

Karen Marie er NRK-sportens ankerkvinne. Hun har vært der siden 1979, og brøt på mange måter en barriere da hun ble ansatt i NRKs sikreste mannsbastion. I dag har Karen Marie flere dyktige kvinnelige kolleger i NRK-sporten. Hun holder seg helst i studio i vintersportssesongen, til gjengjeld er hun mer på farten i friidrettssesongen. Hvis noen tror at damen er noe trimfantom, må de tro om igjen. Hun har ikke hatt ski på beina på mange år!

NRKs langrennsekspert Åge Skinstad kan neppe si det samme. Han tar seg ofte en liten tur rundt i løypene i Val di Fiemme og andre steder for å sjekke forholdene. Men selv om Åge er en både sindig og saklig kar, har han opplevd dramatiske ting på jobb som langrennsekspert. En ting er å bli kalt "idiot" av langrennsløperen Vibeke Skofterud, noe helt annet er det å bli vitne til et narkooppgjør i Grand Hotel i Falun. Kveldens "Kokkekamp" blir neppe så dramatisk.

Om serien
"Kokkekamp" er et britisk konsept, "Ready, steady – cook", og sendes på NRK på sjette året. Opplegget går ut på at to kjente personer kommer i studio med hver sin bærepose med matvarer for makisimum 100 kroner. I løpet av 20 minutter skal de, godt hjulpet av to profesjonelle kokker, trylle fram en tre retters meny av råvarene. Publikum avgjør hvem som har lykkes best.

Mesterkokkene er Frode Aga, Lars Erik Underthun, Paula Flores Halvorsen og Harald Osa. De bytter på å være med i serien.

Egenprodusert underholdning
Programleder: Rune Gokstad
Prosjektleder: Stian Malme
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83