Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. november 2001 kl 23.20 Hva skjedde med Cassie?

Viktige funn

Politiet har funnet blodstenkte klær i Karl Wildings båthus, og det viser seg at Pat Norths beundrer Stephen Warrington er innblandet. I kveldens episode finner også Pat liket av Cassie.

Forrige episode av "Hva skjedde med Cassie?" sluttet med at Stephen Warrington ble arrestert for mordet på Cassie etter at Pat North hadde varslet samboer Walker om at mannen forfulgte henne. Hun er også overbevist om at han lider av sykdommen cyclothymia.

Warrington viser seg etter hvert å ha viktige opplysninger i saken, og han lover Pat å føre henne til liket av Cassie så fremt politiet får kona til å frafalle søknaden om skilsmisse.

Vel fremme etter en dramatisk kjøretur graver Pat selv opp liket av skolejenta.

Både Wilding og Warrington blir satt i harde avhør, og det viser seg at de to kjenner hverandre til tross for at de begge har nektet for det tidligere. Politiet får nok et problem når de to gir vidt forskjellige forklaringer i avhørene samtidig som de skylder på hverandre. Hvem skal Walker og hans betjenter tro på?

Basert på en sann historie
Forfatter og produsent Lynda La Plante avslører at "Trial and Retribution III" er basert på en sann historie hvor en person med en mental lidelse er sentral. Hun forteller:
- Problemene oppstod da jeg måtte kamuflere den virkelige forbrytelsen slik at ingen kunne bli gjenkjent. Det var først da jeg begynte å undersøke saken nærmere at jeg oppdaget at også andre forbrytelser er blitt begått av mennesker som lider av samme mentale lidelse, nemlig cyclothymia. Den arter seg som periodevis sykelige humørsvingninger - fra lette depresjoner til lett oppstemthet. Men mellom disse "berg og dalbane"-periodene kan personene fungere helt normalt i månedsvis. Derfor blir de sjelden oppfanget av helsevesenet slik at de kan få behandling.

Kriminaldrama i fire deler av Lynda La Plante
Originaltittel: Trial and Retribution III
Regi: Jo Johnson
I rollene: Kate Buffery, David Hayman, Richard E. Grant, Anthony Higgins
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53