Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 15. mars 2009 kl 19.30 Et apeliv

Glede og sorg

Veterinærene Steve Leonard og Michaela Strachan opplever både opp- og nedturer i arbeidet med å redde orangutanger på Borneo. (Foto: BBC)
Veterinærene Steve Leonard og Michaela Strachan opplever både opp- og nedturer i arbeidet med å redde orangutanger på Borneo. (Foto: BBC)
I BBC-serien "Et apeliv" følger vi arbeidet på et rehabiliteringssenter for orangutanger på Borneo. Veterinærene Steve og Michaela befinner seg på en følelsesmessig karusell i kampen for å redde våre nære slektninger.

I kveldens episode undersøker Steve en hunn og babyen hennes. De ble innbrakt dagen før og er begge sterkt avmagret, men til sin store glede konstaterer han at begge ser ut til å klare seg fint.

For en annen mor og barnet hennes er situasjonen langt verre. Michaela og senterets leder Lone er hjelpeløse vitner til at livet til den lille ebber ut.

Som vi så i første episode, var lille Lomo sterkt traumatisert både fysisk og psykisk da han ble reddet fra fangenskap. Nå er alle overrasket hvor fort det går framover med ham.

Og mens Michaela blir utkalt til et redningsoppdrag ved en palmeoljeplantasje, blir Steve satt på prøve som "jordmor" for en av orangutanghunnene på senteret.

Om serien
Orangutangen er en av verdens mest truede dyrearter. Det er bare i regnskogen på Borneo og Sumatra det enestående dyret kan leve vilt. Her ryddes skogen i et skremmende tempo for å gi plass til palmeoljeindustrien, som paradoksalt nok lanseres som et miljøvennlig alternativ til petroleumsbasert brennstoff. Som følge av avskogingen regner man med at orangutangen vil være utryddet i løpet av de neste 15 årene.

TV-veterinærene Steve Leonard og Michaela Strachan reiste til indonesisk Borneo for å arbeide ved verdens største rehabiliteringssenter for aper. Det blir drevet av den danske ildsjelen Lone Dröscher Nielsen. Lone og teamet hennes jobber utrettelig for å redde skadede og foreldreløse orangutanger, og bringe flest mulig av dem tilbake til et liv i jungelen.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie i 5 deler
Originaltittel: Orangutan Diary
Produksjon: BBC/Animal Planet (2007)
Pressekontakt/programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 951 00 299
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer