Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. november 1999 kl 20.05 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)

NRK2 tirsdag 16. november kl 20.05
Alternativ medisin (11:20)

Urtepreparat mot giktsmerter

I Danmark regner man med at mellom 15 og 20.000 mennesker, hovedsakelig kvinner, lider av Sjögrens syndrom. Hittil har helsevesenet hatt få råd å gi pasienter med denne giktsykdommen. Nå viser det seg at et urtepreparat kan være til hjelp.
Sjögrens syndrom fører til tørrhet i munnhulen, tørre øyne og ofte også en bindevevsykdom. Helsevesenet har hatt lite å tilby disse pasientene. Tvert imot har mange av dem måttet bruke tusenvis av kroner på tannlegeregninger på grunn av mange hull i tennene. I kveldens utgave av \"Alternativ medisin\" får vi høre at en klinisk undersøkelse med urtepreparatet LongoVital har gitt oppløftende resultater med tanke på å avhjelpe problemene syndromet fører med seg.

Japansk massasje
En av utøverne av den eldgamle japanske massasjeformen Shiatsu heter Henrik Hoff-Hansen. Et besøk hos ham viser at han har fjernet symptomene hos en ung mann som har vært mye plaget av astma og allergi. Vi hører også om en kvinne som føler livet er verdt å leve igjen etter at hun møtte massøren.
Stump røyken med akupunktur
De tre travle, storrøykende menn fra tv- bransjen som vi ble kjent med for to uker siden, strever fortsatt med å stumpe røyken. De har valgt en noe utradisjonell måte å bli kvitt røykesuget på. Storrøykerne har nemlig alliert seg med en akupunktør. Vi følger deres kvaler videre i kveldens program.

Råd for søvnløshet
Den danske biopat og urteterapeut Henrik Dilling gir gode råd om hvordan man på naturlig måte kan få bukt med en rekke problemer. Denne gangen er det råd for søvnløshet.
I programmet møter vi også den amerikanske forfatter og spiritist James Van Praagh. Han har siden han var 24 år levd av sine usedvanlige evner. Han er et såkalt medium som kan komme i kontakt med døde menn, kvinner og barn.
Om serien
NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.05

Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41