Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. desember 2005 kl 19.45 Hvilket liv!

Ambisjoner med komplikasjoner

Janey (Daniela Denby-Ashe) blir med pappa Ben (Robert Lindsay) på tannlegekonferanse – noe som byr på komplikasjoner (Foto: BBC)
Janey (Daniela Denby-Ashe) blir med pappa Ben (Robert Lindsay) på tannlegekonferanse – noe som byr på komplikasjoner (Foto: BBC)
Bens tannlegepraksis går greit, men det hadde vært litt flottere med adresse i fasjonable Harley Street, hvor Geoffrey Dutton har praksis. Ben får derfor trykket opp nye visittkort, hele 500 av dem, før han tropper opp på tannlegekonferansen han håper skal bety et skritt opp på samfunnsstigen. Susan skriver på en roman, og vil være hjemme.

Susan foreslår at Ben kan ta med seg datteren Janey på konferansen, en konferanse som viser seg å bli svært begivenhetsrik for familien Harper. Susan oppdager for øvrig at "Ben Harper" er blitt til "Ben Hamper" på samtlige 500 visittkort – et tegn på komplikasjonene som venter. Resepsjonisten på hotellet tror nemlig at Janey er Bens elskerinne. Janey nekter likevel å bære merkelappen "Mrs. Harper", og hun er misfornøyd med rommet. Hun flytter inn på det dyreste værelset på hotellet, Windsor-suiten.

Hjemme i forfatterhulen sliter Susan med romanen, og selv om Abi kommer med et og annet innspill, går det trått. Abi foreslår at Susan burde dra på tannlegekonferansen likevel. Men Susan gir ikke opp, og det ender med at Abi drar på konferansen alene. Vel framme heter hun også Harper – og hun har med seg tannbørsten til Ben. Etter mye kalabalikk ender det med at Ben må overnatte i telefonboksen i resepsjonen.

Om serien
Ben Harper er tannlege, og mener fra tid til annen at det å leve i en moderne familie er like morsomt som å trekke ut tenner på folk. Med en rappkjeftet og temperamentsfull kone Susan, og tenåringene Nick og Janey, samt attpåklatten Michael i huset, står prøvelsene i kø hjemme hos Harpers.

I sesong 5 har Nick flyttet hjemmefra, mens Janey har flyttet hjem igjen med den lille sønnen Kenzo. Abi, som er en slektning av Ben, bor også hjemme hos Harpers. Roger, Bens kollega på tannlegekontoret, har et godt øye til Abi.

Britisk komiserie (2004)
Produsert av BBC
Originaltittel: "My Family", sesong 5
Med Robert Lindsay (Ben), Zoë Wanamaker (Susan), Daniela Denby-Ashe (Janey), Siobhan Hayes (Abi), Kieron Self (Roger), Gabriel Thomson (Michael) og Peter Egan (Geoffrey Dutton)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78