Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. desember 2013 kl 18.20 Jul i Svingen

Åsa møter mamma


Moren til Åsa er sirkusartist. Hun skal ha forestilling i nabokommunen, men Biggen har ingen mulighet til å komme fra. Da blir Åsa lei seg og rømmer sammen med Akaya.

For lenge siden forlot moren til Åsa Biggen og den lille jenta deres for å bli sirkusartist i Frankrike. Derfor blir Åsa ekstra glad da moren har sendt henne billetter til forestillingen hun skal ha på Sletta.

Gleden blir snudd til sorg da Åsa skjønner at pappa Biggen ikke kan være med henne. Skuffet og lei seg bestemmer hun seg for å dra likevel og får følge av Akaya.

På sirkuset blir det et varmt møte mellom mor og datter, og Åsa ber moren om å få være sammen med henne. Men etter forestillingen forklarer moren litt om livet som sirkusartist, og Åsa skjønner at hun egentlig vil bo i Svingen.

I mellomtiden sitter pappa Biggen hjemme på bensinstasjonen og lurer på om "prinsessa" hans kommer til å reise fra ham….

Om serien
Årets julekalender, "Jul i Svingen", er blant NRKs mest omfattende egenproduserte dramaserie. Den tar oss med tilbake til Svingen der Linus og vennene hans bor.

Gjennom hele desember følger vi barn og voksne i Svingen på eventyr og mange opplevelser. Hver episode er enkeltstående, og historiene blir fortalt med en stor dose humor, varme, underfundighet og nærhet.

Hele 213 opptaksdager og halvannet år med etterarbeid gjør "Jul i svingen" til en av NRKs største dramaserier. Manus er skrevet av Kjetil Indregard og regi er ved Atle Knudsen.

"Jul i Svingen" ble første gang sendt på NRK i 2006.

Egenprodusert dramaserie fra Barn og ungdom (2006)
Manus: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Musikk ved: Odd Nordstoga og John Vinge
Prosjektleder: Hege Waagbø og Annelene Søyland
Med: Jakob Borgen (Linus), Sebastian Warholm (Nure), Yvonne Johnsrud (Akaya), Ina Svenningdal (Åsa), Hassan Ali Iqbal (Atif), Erika Krohn (Victoria), Adrian Falch Karlsen (Børre), Mia Daniels (Klara Klegg) og Henrik Jacob Schatvet (Morten Mygg).

De voksne skuespillerne som er med: Anders Mordal (Marvin), Benedikte Lindbeck (Agnetha), Fritjov Såheim (Biggen), Bente Børsum (Fru Wold), Bibi Razia (Saima), Raija Iftikhar Ahmed (Omar), Turid Gunnes (Grete Bergum), Ulla Broch (Lucy), Fredrik Hannestad (Tor), Ayu Dewi Aarvak (Kartini), Siv Klynderud (Vera), Mats Mogeland (Arne Olav).

Presseansvarlig: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 23 04 70 00


LENKER
  • Barna i Jul i Svingen