Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. august 2004 kl 23.25 Detektiv Jack Frost

Innbrudd og rovmord

Jack Frost (David Jason) og venninnen Shirley (Lindy Whiteford). (Foto: YTV)
Jack Frost (David Jason) og venninnen Shirley (Lindy Whiteford). (Foto: YTV)
Et hus hjemsøkt av innbrudd og et rovmord på en glassfabrikk er utfordringene overbetjent Jack Frost står overfor i kveldens Detektime. Samtidig er hans venninne Shirley rammet av sorg, men personlig omsorg er ikke Frosts sterke side.

To kvinner er blitt utsatt for innbrudd i hjemmet sitt for fjerde gang på fire dager. Assistert av betjent Maureen Lawson, et bekjentskap fra fortiden, blir Jack Frost satt på saken. Intuisjonen forteller ham at dette er en usedvanlig sak, og den tar da også en vending som overrasker alle.

På samme tid blir en familiedrevet glassfabrikk utsatt for et væpnet ran, og en ansatt blir drept. Eieren er vitne til drapet og mener han kan identifisere morderen. Men når han blir truet på livet, går han i dekning. Etter hvert oppdager Frost at forholdene i familien er ganske så turbulente.

Jack Frosts venninne, sykepleieren Shirley, mister moren sin. Men overbetjenten har det som vanlig så travelt at han forsømmer forholdet til den sympatiske kvinnen.

Om serien
I sommer blir det gjensyn med Jack Frost hvor David Jason, best kjent for norske seere som pappa Larkin i serien "Livet med Larkins", spiller hovedrollen.

"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig
utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han
har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Britisk kriminalserie (serie 3, 1995)
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produksjon: Yorkshire Television
I rollene bl.a. David Jason, Bruce Alexander, Lindy Whiteford
Pressekontakt:Helene Amlie, 23 04 77 51