Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. januar 2011 kl 19.55 Hvem tror du at du er?

Ligger svaret hos våre forfedre?


I serien "Hvem tror du at du er?" søker åtte kjente nordmenn i røttene sine for å finne ut hvem forfedrene var. Overraskelser venter dem. Først ut er Bjarne Brøndbo.

Ved å forske bakover i tid får de svar på hvem forfedrene var, og ikke minst om forfedrenes liv har hatt betydning for hvem de er i dag. Noen begir seg ut på slektsreiser langt tilbake i både tid og sted, mens andre forsker i foreldre, besteforeldre og nære slektningers hemmeligheter.

Bjarne Brøndbo, Christian Ringnes, Benedicte Adrian, Mari Maurstad, Unni Lindell, Kåre Willoch, Petter Schjerven og Kristin Krohn Devold får både nye overraskelser og forklaringer de ikke kjente til på hvorfor ting er blitt som de er. Parallelt får vi innblikk i forfedrenes samtidshistorie i norsk og europeisk liv og utvikling.

Første program: Bjarne Brøndbo
Først ut i til å dykke ned i røttene sine er er DDE-artisten Bjarne Brøndbo.

Sangeren fra Namsos leter etter svarene på hvor familien hans kommer fra. Hvem var egentlig forfedrene hans, og hvorfor er han selv musiker når ingen av foreldrene hans er opptatt av musikk?

I oppveksten har han alltid fått høre at det er "finnj" i årene hans. Men hva betyr egentlig uttrykket "finnj"? Er han av samisk opphav? Kom forfedrene hans fra Finland eller kan de ha vært tatere?

Bjarne håper i tillegg å finne svar på hvorfor både han og søsknene hans er musikalske og lever av musikk. Dette er en levevei svært langt unna foreldrenes. Hvor kommer egentlig de musikalske genene hans fra?

Ferden tar Bjarne med til en reise over landegrensene, og svarene finner han helt andre steder enn han selv hadde trodd.

Norsk underholdningsserie (1:8)
Produsert av Monster for NRK
Produsent: Steinar Berntsen
Prosjektleder NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf 9116 4716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no