Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. november 2002 kl 21.30 Den serbiske dansken

Et skritt foran

Når Vuk (Dejan Cukic) oppsøker Johan (Philip Zandén) i hans praksis, aner ikke Johan hvem han i virkeligheten står overfor. (Foto: Bjarne B. Hermansen)
Når Vuk (Dejan Cukic) oppsøker Johan (Philip Zandén) i hans praksis, aner ikke Johan hvem han i virkeligheten står overfor. (Foto: Bjarne B. Hermansen)
Politiet er nå klar over at en leiemorder er i landet for å myrde Santanda. De kjenner imidlertid ikke hans identitet, eller hvor langt han er villig til å gå. Det verste er at han hele tiden ligger et skritt foran dem.

Leiemorderen har allerede fått tak i planene for Santanda-besøket. Også Caroline har innsett faren, men hun er foreløpig ikke klar over at morderen har tatt hennes mann som gissel.

I tillegg foretar det innenrikspolitiske apparatet en handling som gjør situasjonen fullstendig kaotisk og livstruende for alle.

Om serien
Den danske politiske thrilleren er basert på en roman av Leif Davidsen og ble meget godt mottatt i hjemlandet både av anmelderne og tv-seerne. ”Den serbiske dansken” ble dessuten kåret til beste dramaserie under Prix Italia 2001 og mottok Publikumsprisen for beste program ved tv-festivalen i Reims i Frankrike i mars i år.

En dødsdømt iransk forfatter, Sara Santanda (Nasrin Pakkho), blir invitert til København av en stor dansk avis. Den unge kulturredaktøren Caroline Holmberg (Lotte Andersen) får i oppdrag å stå for arrangementet. Under forberedelsene kommer Caroline i kontakt sikkerhetspolitiet og den ambisiøse og uortodokse agenten Per Toftlund (Troels Lyby). Men trusselen fra en topptrent serbisk leiemorder Vuk (Dejan Cukic) og et grumsete politisk spill setter Caroline på sitt livs prøve.

Dansk politisk thriller i tre deler
Produksjon: DR TV i samarbeid med Thura Film (2001)
Manus: Thomas Borgström og Jacob Grønlykke etter Leif Davidsens roman
Regi: Jacob Grønlykke
I rollene: Lotte Andersen, Trels Lyby, Dejan Cukic, Philip Zandén, Nasrin Pahhko, Soljbjørn Højfeldt, Peter Gantzler, Jesper Christensen m.fl.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36