Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. desember 1998 kl 21.15 Aspirantene

Aspirantene (t)


NRK1 tirsdag 22. desember kl 21.15
Aspirantene (8:8)

Farvel til aspirantene
Vi er kommet til veis ende i den svenske dramaserien \"Aspirantene\". Det første året på politihøyskolen nærmer seg slutten, og elevene skal ut i praksis.
Det har vært et begivenhetsrikt år for de unge aspirantene og også for deres lærere, Frank og Agneta. Nå er elevene klare til å møte virkeligheten som politimenn og -kvinner i praksis. Det blir et skjebnesvangert møte for noen av dem.
Frank sliter fremdeles med skyldfølelse etter at en liten gutt ved et tragisk uhell ble skutt under en skyteøvelse på skolen. Gutten døde, og nå vet ikke Frank om han orker å fortsette som lærer.
Både vennskaps- og kjærlighetsforhold har oppstått blant flere av elevene i løpet av året som har gått. Ulrika og Jessica har omsider erkjent både for seg selv og hverandre at det de føler for hverandre, er mye sterkere enn vennskap. Og med kjærligheten følger også frykten for at det skal skje noe med den utvalgte i et risikofylt yrke...

Om \"Aspirantene\"
I denne svenske dramaserien er handlingen lagt til politihøyskolen i Stockholm. Elevene utgjør en broket forsamling mennesker med ulik bakgrunn og ulike motiver og mål. Men ett har de felles: De vil bli morgendagens politimenn og -kvinner. Handlingen konsentrerer seg om åtte unge politiaspiranter og deres to lærere, og skildrer deres hverdag og forhold til hverandre.
Manus er skrevet av Hans Rosenfeldt, som blant annet har arbeidet med serier som \"Radioskygge\" og \"Rederiet\". Han har vært opptatt av å gi et sannferdig bilde av politiyrket, og et omfattende researcharbeid ligger bak serien.

NRK1 tirsdag kl 21.15

Bilder (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
Ulrika (Regina Lund, t.v.) og Jessica (Anna Eklund) har omsider erkjent sine følelser for hverandre.

Jessica (Anna Eklund) kommer opp i en farlig situasjon under sin første praksisuke.

Svensk dramaserie
Regi: Harald Hamrell, Alexander Mober og Joachim Bergenstråhle
Originaltittel: Aspiranterna
Produksjon: SVT (sendt i SVT2 9.1 - 27.2.1998)
Manus: Hans Rosenfeldt
I rollene: Stina Ekblad, Peter Andersson, Felix Engström, Johan Paulsen, Ray Jones Martin Forsström, Regina Lund, Sanna Nygren, Anna Eklund og Sofia Helin
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, tlf. 23047751