Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 10. juni 2003 kl 19.30 Grønn glede: Ut i naturens hage

Stein i hagen

Av gråstein gror ingenting, men sammen med stein kommer plantene virkelig i fokus og fargene løftes opp og fram. Det er altså stein som er tema for denne sendingen: Først i en hage ved sjøen, der en hageeier og en murmester har slått sine hoder sammen og skapt en helhet av hus, svaberg og det grønne.

Stein har lange tradisjoner som byggemateriale i hage og landbruk i Norge. Huset vi skal besøke ved Larviksfjorden er både nytt og moderne i stilen. Hvordan påvirker det steinbruken i hagen?

Like kjent er japanernes forhold til stein når de skal skape sine svært tradisjonsrike hager. Og de tillegger steinen symbolverdier og egenskaper alt etter plassering. Programmets japanske hage ble funnet utenfor Horten. Gjennom mange år har ekteparet Moskvil langsomt bygget opp sitt anlegg, som de også holder åpent for besøkende etter avtale.

Go’reportasjen med det vakre for øyet kommer denne gangen fra Sogn og Fjordane. Et sted der bratte fjell og lier kan ses på som et problem – eller en utfordring…

Om serien
I år som i fjor er programlederen Mette Stensholt Schau og gartneren Dag Arneson parhester i "Grønn glede". Også denne gangen er den populære hageserien et flermedialt prosjekt.

I år er det Nitimen/Reiseradioen som er arena for "Grønn glede" i radioen. Mette og Dag har siden 18. mars blant annet levert ukentlige innslag til Nitimen, og skal fortsette med det til rundt 15. juli.

Dessuten skal Norges nasjonalblomst kåres. Åtte hageblomster blir presentert i hvert sitt fjernsynsprogram fra og med det første programmet 20. mai. Seere og Nitime-/Reiseradiolyttere kan stemme fram en vinner som blir presentert i Reiseradioen den 16. juli – dagen etter det siste fjernsynsprogrammet.

Nett og bok
Nettsiden (www.nrk.no/hage) er oppe så lenge det er radiosendinger. Både bilder, lyd og klipp fra tv skal legges ut på sidene fortløpende. Fra sidene er det også mulig å spørre fagpersoner i Hageselskapet om hjelp. Etter serien i fjor, fikk Mette Stensholt Schau i oppdrag å skrive bok. Boka, "Grønn glede", kom ut i mars i år.

Egenprodusert naturprogram
Programleder Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45
Prosjektleder: Harald Reitan
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83
LENKER
  • www.nrk.no/hage