Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 1. mars 2007 kl 20.05 På rød løper til stjernefest

Oscarkveld på NRK2

Den norske animerte kortfilmen
Den norske animerte kortfilmen "Den danske dikereren" ble belønnet med en Oscar. (Foto: Microfilm AS)
Den norske animerte kortfilmen "Den danske dikteren" mottok en Oscar i natt. Torsdag 1. mars får vi se filmen på NRK2 som ellers vier hele kvelden til årets Oscar-utdeling.

"Den danske dikteren" som er regissert av Torill Kove og produsert av Lise Fearnley, blir å se kl 22.00. Det er 55 år siden Norge sist mottok en Oscar; det var i 1952 og vinneren var Thor Heyerdahl for sin Kon Tiki-film.

Glamour
Glamourfaktoren er ellers skyhøy på NRK2 denne kvelden. Oscar-kvelden starter ca kl 20.00 med en forsmak til selve utdelingen der vi tar en titt på stjernene når de ankommer den røde løperen.

En halvtime senere er utdelingen i gang. Ellen De Generes er årets konferansier, og blant stjernene ser vi Leonardo Di Caprio, Helen Mirren, Meryl Streep, m.fl. Utdelingen blir etterfulgt av et ettershow der vinnerne er blant dem som er i fokus.

Sendingen på NRK2 er et redigert opptak av utdelingen som i år fant sted på Kodak Theater i Los Angeles søndag 25 februar.

Barbarenes invasjon
Etter over tre og en halv times prisutdelingsshow sender NRK2 "Barbarenes invasjon" ("Les Invasions Barbares), et kanadisk-fransk drama som vant Oscar i 2004 for beste fremmedspråklige film.

Innkjøpt underholdning
Innkjøpsansvarlig: Kim Melland Jørgensen
Pressekontakt: Hilde Ljøen , 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer om Oscar-utdelingen