Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 15. oktober 1999 kl 21.15 Bokbadet

Bokbadet (ttv)


NRK2 fredag 15. oktober kl 21.15
Bokbadet (5:14)

Engelsk krim på sitt beste

Minette Walters har utgitt flere bøker som er godt kjent i Norge, blant annet \"Døden i ishuset\", \"Olive tok en øks\" og \"Kjerringbissel\". I år er hun aktuell med romanen \"Brudd\".
Med \"Brudd\" er Minette Walters tilbake i godt, gammelt slag. Dette er sofistikert engelsk kvinnekrim på sitt beste, og det borger for kvalitet av aller høyeste rang i sjangeren, ifølge Aftenpostens anmelder.
\"Brudd\"
En naken kvinne blir funnet død i en vik på den engelske kanalkysten. Hun er tilsynelatende druknet, men har stygge skrammer. Blant annet er sju fingre brukket, noe som kan tyde på at hun er blitt offer for en forbrytelse.
Resten av boken er viet oppklaringen av kvinnens endelikt. En rekke tildragelser og avsløringer skal til sist få politiet til å føye de siste biter inn i puslespillet. Kvinnens eldre ektemann, som åpenbart ikke har levd i noe harmonisk ekteskap, fremstår som en mistenkelig herre. Det samme gjelder en narkotisert kjemilærer. Og hvorfor var nå seileren, som viser seg å være en nokså mislykket skuespiller, så nær åstedet?
\"Brudd\" er mye mer enn ordinær krim. Walters formelig sjelemaler aktørene, og hun legger ut besnærende blindspor. Og leseren som forsøker seg som detektiv, drives fra skanse til skanse av Walters\' uforlignelige skrivekunst.
\"Bokbadet\" byr på et spennende møte mellom Minette Walters og bademester Anne Grosvold i kveld.

NRK2 fredag kl 21.15

Egenprodusert litteraturprogram fra Rockefeller i Oslo
Ved Einar Askerøi og Rolf Clemens
Programleder Anne Grosvold
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83