Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. juli 2003 kl 20.25 Faktor: Faktor: Gutan fra havet når aldri Lerkendal

Fotballglede på lavbudsjett

I kveldens
I kveldens "Faktor" følger vi tre spillere fra 4. divisjonslaget Sørild i Kirkenes (Foto: NRK)
Mens Nils Arne Eggens gutter i Rosenborg spiller for å vinne, har Ole Rune Hætta valgt å følge Sten, Bernt og Frank i 4. divisjonslaget Sørild i Kirkenes. RBKs taktikk diskuteres i aviser og på tv før hver kamp - taktikken i Sørild er "Spring, for helvete!".

Lokale støttespillere mener gutta heller burde ha satset på håndball, men det er fotball som er livet for Sørild-gutta vi får møte i kveld.

Lerkendal vs. Sørild
Det er ikke mye glamour i Sørild; laget har bare ti tusen kroner på kontoen, og ambisjonene er heller ikke høye. I årets sesong er målet å gjøre det bedre enn i fjor da laget bare fikk ett poeng i løpet av hele sesongen. På Lerkendal er kun seier godt nok, og mange av RBKs spillere tjener mer på én kamp enn Sørild har i årsbudsjett.

Dokumentardebut for Hætta
Den samiske programskaperen og humoristen Ole Rune Hætta (29) debuterer som dokumentarfilmskaper med "Gutan fra havet når aldri Lerkendal". Hætta er kjent fra programseriene "Hillagurra" og "Kakaos tv-show" på NRK1, og har også hatt faste innslag i "Sommeråpent".

Om "Faktor"
"Faktor" er en serie egenproduserte dokumentarer som våger å ta standpunkt, med en nær og personlig fortellerstil. Med mennesket i fokus ønsker "Faktor" å gi tilstedeværelse og sette enkeltmennesket i en større sammenheng.

Egenprodusert dokumentar
Programskaper: Ole Rune Hætta
Prosjektleder: Ole Rune Hætta
Pressekontakt: Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96