Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. desember 1999 kl 22.40 Kappspell

Kappspell


NRK1 onsdag 29. desember kl 22.40
Kappspell (2:4)

Andre semifinale

Det svinger i Vågåhallen når 2. semifinale i Kappspell 99 går av stabelen. På scenen i kveld konkurrerer Malm Trekkspillklubb, Bjørn Turtums Gammaldansorkester og P. A. Røstad jr. orkester. Andreas Lunnan sørger for at konkurransen om den beste runddansmusikken her i landet går etter programmet.
Først ut er Malm Trekkspillklubb fra Malm som spiller polsen \"Festivalmester\'n\"av Ole Bjarne Østby og \"Schottisfrøjd\" av Andrew Walter.
Bjørn Turtums Gammaldansorkester fra Vågå står for valsen \"Venaste jenta\" av Ole Kristian Graav og reinlenderen \"Gryteskrubben\" av Sigbjørn Bernhoft Osa.
P. A. Røstad jr. orkester fra Levanger konkurrerer med polsen \"Maiklonken\" av Hilmar Alexandersen/P. A. Røstad og polkaen \"Gravskopan\" av Ludgo Pelle.
Vinner av 2. semifinale går til finalen som sendes 5. januar i det nye årtusen.

Om kappspell 99
Det er utøvere på høyt nivå som samles til Kappspell `99 i en høstpyntet og fullsatt Vågåhall. Konkurransen om den beste runddansmusikken vises i fire programmer på NRK1 i julen og på nyåret. Programleder og \"jabbkaill\" er Andreas Lunnan.
Det er lov å svinge seg på stuegulvet når de tre beste runddansorkestrene fra NM i trekkspill i Selbu, Landsfestivalen i gammeldans på Geilo og Titanofestivalen på Vinstra i 1999 møtes til tre semifinaler og en finale i Kappspell 99. Hvem som møter hvem, er avgjort ved loddtrekning.
I dommerpanelet sitter Sylvia Hildegunn Johansen, Sigmund Eikås og Tom Willy Rustad. De legger vekt på takt/rytme, samspill, framføring og arrangement. I tillegg skal en folkejury på fire dansepar finne ut hvor bra musikken er å danse etter. De fungerer som et slags barometer på hvordan dette går. Folkejuryen har like mange stemmer til rådighet som en dommer har. Hver dommer har 40 poeng å fordele på hver melodi. Det vil si til sammen 80 poeng på hvert orkester.
I år er det fjerde gang at Kappspell, som arrangeres hvert tredje år, går av stabelen i NRKs regi. Opptakene ble gjort i Vågåhallen i Vågå 24. og 25. september i år.

NRK onsdag kl 22.40

Bilde (Via Scanpix/Internett)
Malm Trekkspillklubb får det til å svinge i Vågåhallen i kveld.

Bjørn Turtums Gammaldansorkester slår til med reinlederen \"Gryteskrubben\" i den 2. semifinalen i Kappspell 99.

P.A. Røstad jr. orkester skaper stemning i Vågåhallen med polsen \"Maiklonken\". (Alle fotos: Ketil Sandviken).

Programleder: Andreas Lunnan
REgi og idé: Willy Rustad
Prosjektleder: Arve Esperø