Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. oktober 2010 kl 21.25 Den store reisen

Ufrivillig frieri


Malin lager et perlekjede til seg selv sammen med de andre jentene i Hamerfolket. Lite vet hun at det kjedet hun nå har rundt halsen, betyr at hun er klar til å giftes bort. Hvordan vil pappa Raymond reagere?

Familien Wold Hansen har vært i Etiopia i ti dager når dette skjer. Hamerne har allerede en mann i tankene, men er pappa Raymond klar for å gifte bort Malin?

Også i Mongolia skjer det uvante ting. Det er nemlig tid for å brennmerke årets føll, men det blir et hardt møte for eldstesønnen Espen og den utvalgte hesten. I Vanuatu sliter familien Breili fortsatt med dårlig vær. Namalene tilkaller nabolagets værmann og nordmennene blir utfordret til regndans.

Om serien
Tre norske familier bestående av mor, far og tenåringsbarn skal ut på tur i sesong 2 av "Den store reisen". På vei til Gardermoen vet familiene fortsatt ikke hvor de skal. Det eneste de vet er at de i tre uker skal bo under enkle forhold, i en fremmed kultur med et språk de ikke forstår.

Klarer de norske familiene å tilpasse seg – enten de skal bo hos nomadene i Gobiørkenen i Mongolia, hos Namalene på stillehavsøya Vanuatu eller med Hamerfolket i Etiopia?

Norsk realityserie i 12 episoder (2010)
Produsert av Strix for NRK
Produsent: Line Norling
Prosjektleder NRK: Skjalg Solstad, tlf: 91667613
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice