Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 16. november 2011 kl 19.45 Underveis

Det store bryllupet


Kim og Erling var sikre på valget om å gifte seg. De ville vise sin kjærlighet til så mange som mulig, og valgte derfor et av de mest offentlige og gjennomsiktige byggene i hele Tromsø.

Denne utgaven av "Underveis" handler om det å velge å gifte seg. For selv om en mann og en kvinne i dag ofte er økonomisk uavhengig av hverandre, og selv om mange samlivsformer er naturlige, velger stadig flere å gifte seg.

To bryllupsvalg
Ekteparet Kim og Erling Thoresen-Vestre forteller at det offentlige ved det å gifte seg, var en sterk drivkraft til at de tok valget. I programmet får vi være med på deres bryllup på Tromsø bibliotek. Det er midt i åpningstida på en lørdag, og biblioteket har store glassvegger og ligger midt i byen.

Sissel Irene Thorbjørnsen og Tore Lindberg Åbodsvik i Tromsø er de andre hovedpersonene i dette programmet. Tore og Sissel kom fra hvert sitt samliv, og hadde med seg henholdsvis to og tre barn inn i det nye forholdet. Nå har de valgt å gifte seg

Hilde Danielsen har forsket på familie- og parforhold, og er gjest i denne utgaven av "Underveis". Hun bekrefter at flere gifter seg i dag enn for noen år siden, men understreker at motivasjonen for å gifte seg har endret seg. Programleder i studio er som vanlig Henriette Louise Krogness.

Om serien
I NRKs nye livssynsprogram Underveis møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres. Det betyr at det like gjerne kan være et valg man har tatt om hvordan man vil bo eller leve, som et religiøst ståsted.

Hvert program starter med mennesker som forteller om sine livsvalg. Programleder Henriette Louise Krogness tar så temaet videre med en gjest i etterkant.

Norsk livssynsprogram i 12 deler.
Produsert av NRK.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Pressekontakt: info@nrk.no, mobil: 41 41 46 53.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900