Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. januar 2003 kl 00.15 Lou Reed - "Transformer"

35 år på toppen

I kveld blir det gjensyn med den legendariske artisten Lou Reed og et innblikk i tilblivelsen av albumet ”Transformer” som kom i 1972.

Albumet førte til internasjonalt gjennombrudd for Reed, som i perioden 1965-70 var frontfiguren i The Velvet Underground. I mer enn 35 år har Lou Reed hatt suksess. Siste plate, ”Ecstacy” ga han ut våren 2000.

På reise med Reed
I programmet blir vi med Lou Reed og Ken Scott til New York der de forteller om innspillingen av blant annet låtene ”Perfect Day”, ”Vicious”, ”Satellite of Love” og ”Walk on the Wild Side” som alle er på ”Transformer”-albumet.

I London er det bassisten Herbie Flowers som er guide og forteller særlig om låta ”Walk on the Wild Side”. Vi får også møte Dave Stewart fra Eurythmics som snakker om hvilken innflytelse Reed har hatt på ham som låtskriver og musiker.

Vi får se mange, gamle arkivklipp fra tiden med The Velvet Underground i tillegg til konsertutdrag.

Om Lou Reed (f. 1942)
Lou Reed startet solokarrieren i 1972 og har i årenes løp produsert 21 plater. Gjennom tre tiår har han gjort sine fans fornøyde og nye er kommet til.

Lou Reed ble som syttenåring utsatt for elektrosjokkbehandlinger. Foreldrene ville kurere ham for diverse ”lyster”. Han fant sine venner blant kunstnere, transvestitter, stoffmisbrukere, alkoholikere og livsnytere. Lou Reed ble selv misbruker. I 1980 ”tørket” han imidlertid opp.

Han har samarbeidet med David Bowie, John Zorn og Laurie Anderson. Han ser på seg selv både som musiker og poet og har gitt ut sine samlede tekster i den 469 sider lange, elegante boka «Pass Thru Fire».

NRK Underholdningsavdelingen
Kontaktperson: Niels Bierge, 23049115
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956