Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. september 2004 kl 23.55 Detektiv Jack Frost

Vanntett alibi

Jack Frost (David Jason) mistenker kirkegjengeren Jonathan Meyerbridge (Michael Kitchen) for drapet på en ung kvinne. Men mannen viser seg å ha et vanntett alibi. (Foto: YTV)
Jack Frost (David Jason) mistenker kirkegjengeren Jonathan Meyerbridge (Michael Kitchen) for drapet på en ung kvinne. Men mannen viser seg å ha et vanntett alibi. (Foto: YTV)
Førstebetjent Jack Frost etterforsker det brutale drapet på en ung kvinne, og avdekker hemmeligheter og hykleri i byens kristne miljø.

En ung fysioterapeut blir funnet med overskåret strupe på parkeringsplassen ved et travelt kjøpesenter. Politiet har lite å gå etter, inntil Jack Frost finner kvinnens sjuende sans.

Et av navnene i avtaleboken vekker Frosts interesse. Det er Jonathan Meyerbridge, en religiøs forfatter og aktivt medlem i metodistmenigheten.

Snart er Frost overbevist om at mannen er den skyldige, men så viser det seg at han har et vanntett alibi. Hva skal han gjøre for å få sannheten fram?

Om serien
Detektiv Jack Frost er ikke særlig begeistret for moderne politimetoder, og han har lite til overs for biljakter og skuddvekslinger. Han er en tradisjonell type som heller stoler på sin intuisjon og sin intervjuteknikk. Godt gammeldags politiarbeid er det som får kjeltringene bak lås og slå, mener Frost.

Frost har et hemmelig våpen: mat. Han er sjelden langt unna en sandwich eller en god curry, og det går med atskillige kopper te. Frost bekrefter ordtaket om at "Uten mat og drikke duger helten ikke". Klarer vår mann å løse saken?

Britisk kriminalserie (serie 4, 1996)
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produksjon: Yorkshire Television
I rollene bl.a. David Jason og Bruce Alexander
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53