Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 25. november 2009 kl 21.25 Kniven i hjertet - Premiere!

Kjærlighetstriangel i betongjungelen


"Kniven i hjertet" er et musikalsk drama i fire deler. Vi møter ungdommer med forkjellig kulturell bakgrunn som lever i en mørk bydel i Göteborg. (Foto: SVT)
"Kniven i hjertet" er et musikalsk drama i fire deler. Den tar for seg ni ungdommer som skal ut i voksenlivet. De er alle fra forkjellige land, og med ulik kulturell bakgrunn bærer de med seg hver sine erfaringer. Eneste likheten er at de bor i en mørk betonglangt bydel i Göteborg.

I første episode utvikler det seg et kjærlighetstriangel mellom Amir fra Marokko, Juan fra Chile og den vakre Sabina fra Kurdistan.

Prisbelønt triologi
"Kniven i hjertet" den tredje og siste delen i Peter Birro og Agneta Fagerström-Olsson triologi om det nye Europa. Peter Birro har markert seg som en banebrytende skildrer av det multikulturelle Sverige.

"Kniven i hjertet" vant prisen for beste dramaserie i Prix Italia i 2005. Musikken er laget av kjente svenske artister som Timbuktu og Ola Salo fra The Ark.

Første delen av trilogien, "Hammarkullen", ble vist på NRK1 i 1998 og handler om miljøet i en svensk drabantby. For denne mottok Birro og Fagerström-Olsson en rekke priser.

For den andre delen, "Den første sigøyneren i verdensrommet", mottok Peter Birro filmprisen Guldhatten 2002 for årets beste manus. Denne serien ble vist på NRK2 i 2004.Svensk drama i fire deler (2004)
Produsert av SVT Göteborg
Originaltittel: Kniven i hjärtat
Regi: Agneta Fagerström-Olsson
Manus: Peter Birro
Med Tarik Charafi, Roberto Arroyo Valdes, Karim Rahmouni, Nazif Ramadani, Richard Tauriainen
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes å kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900