Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. juli 2002 kl 18.30 Herfra til evigheten: En engel med tralle

Willy med matpakkene

Willy Danielsen har arbeidet blant narkomane i 20 år. Programleder Kjell Erik Moen til høyre. (Foto: NRK)
Willy Danielsen har arbeidet blant narkomane i 20 år. Programleder Kjell Erik Moen til høyre. (Foto: NRK)
Willy Danielsen har delt ut mat til narkomane i 20 år. Han har smurt rundt to millioner brødskiver, og sannsynligvis reddet utallige liv. Willy Danielsen fra Frelsesarmeen er på gaten i Oslo hver dag, med mat og drikke til folk som sulter. Kjell Erik Moen og Jon Anton Brekne følger ham en dag på jobb.

Det er mer med Willy enn matpakkene. Det var for eksempel han som, sammen med en kollega, startet kafeen i Urtegata. Den gangen var det ingen, selv innad i Frelsesarmeen, som trodde på at det fantes hjemløse gatebarn i Oslo. Men da Willy åpnet dørene for første gang for 20 år siden, sto mer enn 100 ungdommer i kø allerede første natten. Og siden er Urtegata som kjent blitt et begrep og selve symbolet på Frelsesarmeens arbeid med rusmisbrukere.

Tidligere rusmisbruker
Willy Danielsen er selv tidligere rusmisbruker. Han vet alt om det å leve i rennesteinen, og for rusmisbrukerne er han mer enn ”engelen med tralla”. Hver dag til fast tid er han på plass på ”plata” utenfor Oslo S, med sine kaffetermoser og hundretalls matpakker. Willy er mannen som alltid har tid til en prat, og som aldri sier nei til å hjelpe.

Willy Danielsen levde på alkohol, piller og narkotika i rundt 15 år før han fikk livet snudd opp ned for 20 år siden. Som nybakt kristen dro han rett til Frelsesarmeen, og ba om å få hjelpe. Siden er han blitt der, som selve klippen i armeens arbeid på gaten.

Siste program
Søndagens ”Herfra til evigheten” er det siste i serien i denne omgang. Om det blir flere program vet Kjell Erik Moen Jon Anton Brekne ennå ikke. De er allerede i gang med andre prosjekter, men serien har vært så populær at det er fullt mulig det blir en ny runde med tiden.

Egenprodusert dokumentar
Programansvarlige: Kjell Erik Moen (programleder) og Jon Anton Brekne (fotograf)
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83