Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 17. desember 2001 kl 20.10 Tango for tre

Dansk kjærlighetskomedie

Benny (Søren Pilmark) er alenefar for 12-årige Mads (Kasper Andersen).
Benny (Søren Pilmark) er alenefar for 12-årige Mads (Kasper Andersen).
Benny er alenefar, saksofonist og arbeidsløs optiker med pengetrøbbel. Men en dag han oppsøker en optiker for å forhøre seg om jobbmuligheter, støter han på den deilige Stine. Og søt musikk oppstår...

Benny (Søren Pilmark) har ikke helt styring på livet. Han er arbeidsløs optiker, fraskilt alenefar til Mads på 12 år, selv på vei mot de 40 og ikke i besittelse av den selvtillit som må til om han skal komme seg på rett kjøl igjen.

Karrierejaget tiltaler ikke Bennys følsomme kunstnernatur. Og han tør ikke ta spranget fra å være klaverlærer i det små, komponist i det stille og musiker på fritiden til å satse alt på musikken hvor hans talenter så avgjort ligger.

Umake par
Benny utgjør sammen med vennen Peter (Michael Carøe) en duo på harmonika og gitar når de spiller til dans i helgene. Men bortsett fra musikken, har de to vennene svært lite til felles. I motsetning til Benny har Peter for eksempel en helt annen teft når det gjelder damer. Han er faktisk litt av en skruppelløs horebukk og kvinnebedårer.

Benny kunne godt hatt bruk for bare en brøkdel av vennens pågåenhet da han plutselig kolliderer med den skjønne Stine (Marianne Mortensen), som er frisør og mannekeng. Stine driver sin egen frisørsalong, og er alenemor for datteren Kisser på 14 år. Utover det har hun et ikke særlig fast forhold til den gifte, velmenende, men travle forretningsmannen Jørgen (Søren Spanning) som oppvarter henne på en måte som ligger helt utenfor Bennys økonomiske rekkevidde.

Benny og Stine nærmer seg langsomt hverandre. Men det viser seg snart at han har altfor vanskelig for å få sagt og gjort de riktige tingene på de riktige tidspunktene.
Stine er hverken spesielt sjenert eller særlig tålmodig. Så i stedet for å vente på Benny, fortsetter hun å la seg oppvarte av Jørgen. Gradvis begynner han å satse mer og mer på henne, og etter hvert blir det også snakk om bryllup.
Men hva kan Benny gjøre for å få Stine på andre tanker?

Ny episode hver dag
"Tango for tre" består av fem episoder som hver dag i denne uken. Serien har tidligere vært sendt på NRK i 1998.

Dansk serie i fem deler fra TV2/Danmark
Originaltittel: Tango for tre (1994)
Regi: Eddie Thomas Petersen
I rollene: Søren Pilmark, Marianne Mortensen, Søren Spanning, Michael Carøe, Kasper Andersen, Sofie Fensmark m.fl.
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 / 907 75 758

Bilder
1. Benny (Søren Pilmark) er alenefar for 12-årige Mads (Kasper Andersen).

2. Stine (Marianne Mortensen) bor sammen med den 14 år gamle datteren Kisser (Sofie Fensmark).