Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 24. juli 2012 kl 20.45 House

Et spesialtilfelle for House

Doktor House (Hugh Lurie) blir utfordret på sitt spesialområde – bakterielle infeksjoner. (Foto: NBC Universal)
Doktor House (Hugh Lurie) blir utfordret på sitt spesialområde – bakterielle infeksjoner. (Foto: NBC Universal)
Doktor Gregory House er spesialist på infeksjonssykdommer, og i ukens episode blir han utfordret på sitt spesialområde.

Henry Arrington og hans tenåringsdatter Amy er ute sammen da faren får et illebefinnende. Han våkner senere opp på sykehuset og det viser seg at hans ene testikkel er dobbelt så stor som den andre.

Byll eller skygge?
Instensivlege Robert Chase går ut fra at Arrington har testikkelkreft, men House er av en annen oppfatning. Kreftundersøkelse med MRI viser at pasienten ikke feiler noe i underlivet, men en MRI-undersøkelse av hjernen avslører en minimal byll. Foreman mener derimot at byllen bare er en skygge som kan ha oppstått på scanneren.

Full sjekk
Som infeksjonslege slår House alarm og beordrer behandling for syfilis, gonorre og klamydia. Pasienten forteller at han ikke har vært seksuell aktiv siden skilsmissen fra sin kone og at han umulig kan ha noen av delene. House håper han lyver.

Ifølge Houses diagnose kan Arrington være kreftfri om tilstanden beror på en reaksjon i lymfene. Men har en eventuell kreft spredt seg til testiklene og hjernen, er det allerede for sent…

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill. I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer, som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.

Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Serien er sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie (2004)
Produsert av NBC Universal
Sesong 2
Originaltittel på kveldens episode: Sex Kills
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacy Warner).
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer