Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 9. februar 2004 kl 19.30 Michael Moores USA

Første sesong med Michael Moore

Michael Moore arrangerer både en heksejakt og en liksombegravelse.
Michael Moore arrangerer både en heksejakt og en liksombegravelse.
Før jul viste NRK sesong 2 av Michael Moores USA. Nå har NRK fått rettighetene til også å vise den første sesongen. Her er Moore virkelig i storform og sparker oppover med sitt kjente fandenivoldske glimt i øyet.

Denne første sesongen filmes foran et entusiastisk studentpublikum. Dette gir programmet en egen nerve, og Michael Moore bruker publikum aktivt til å kommentere reportasjene, komme med spørsmål osv.

I dette aller første programmet arrangerer Moore en moderne puritansk heksejakt i sexfikserte Washington DC.

Moore stiller seg ofte på de svakes parti, og det gjør han også i kveld. Han hjelper en mann som trenger en ny bukspyttkjertel. Problemet er at mannens forsikringsselskap ikke vil betale for transplantasjonen fordi de mener mannen kan dø hvert øyeblikk. Moore oppsøker forsikringsselskapet og arrangerer en prøvebegravelse for mannen.

Om Michael Moore
Michael Moore omtales som et helrødt fyrverkeri av en satiriker, aktivist og patriot. Han forarger og morer seere og lesere verden over med sin humoristiske, men flengende kritikk av maktmennesker, korrupsjon og dobbeltmoral i USA. Både i filmene, bøkene og tv-serien bruker han humor som våpen.

Moore slo gjennom med dokumentaren "Roger and Me" i 1989, og vant i 2003 Oscar for filmen "Bowling for Columbine". I høst kom boka "Dude, Where’s My Country?" som suste rett til topps på New York Times’ bestselgerliste. Hans forrige bok, "Stupid White Men", var USAs mest solgte faktabok i 2002 og solgte mer enn fire millioner eksemplarer verden over.

Tv-serien "The Awful Truth", som på norsk har fått tittelen "Michael Moores USA", er tatt opp i 1999. Likevel er den fortsatt skremmende aktuell.

Innkjøpt amerikansk satiredokumentar
Originaltittel: The Awful Truth
Regissør: Michael Moore
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78