Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. april 2002 kl 21.20 Med hjartet på rette staden

Politikonstabel på hugget

Jackie Lambert (Fiona Dolman) er den nye, unge advokaten i
Jackie Lambert (Fiona Dolman) er den nye, unge advokaten i "Med hjartet på rette staden" – og hun har et godt øye til politikonstabel Mike Bradley. (Foto: Yorkshire Television)
Kona til politimesteren i Aidensfield, Penny Craddock, arrangerer en dansekonkurranse. Der møter politikonstabel Mike Bradley den unge advokaten Jackie Lambert – og søt musikk oppstår.

Jackie Lambert driver et advokatkontor i Aidensfield. Hun er en ambisiøs kvinne som grep sjansen da onkelen, advokat Henry Tomkinson, tilbød henne partnerskap med kontor i den lille Yorkshire-byen.

I en tidligere episode av ”Med hjartet på rette staden” (sendt påskeaften) kastet politikonstabel Mike Bradley seg ut i det med en annen kvinne, som var mistenkt i en sak. For dette pådro den unge konstabelen seg en reprimande. Er han på tryggere grunn med advokat Jackie Lambert?

Mystiske ting
I ukens episode blir Mike også blandet opp i en sak med et ektepar som lenge har vært barnløst. Men nå venter Jane og Graham sitt første barn. Da er det at den tomme vuggen i huset begynner å rugge av seg selv. Og det høres spedbarngråt – lenge før Janes termin.

Om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen var lenge Nick Rowan (Nick Berry), som fikk en stilling i det kanadiske ridende politi og emigrerte med sin familie. Plassen som betjent etter Nick er overtatt av Mike Bradley (Jason Durr).

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 8)
I rollene: Bl.a. Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Jackie Lambert (Fiona Dolman) er den nye, unge advokaten i “Med hjartet på rette staden” – og hun har et godt øye til politikonstabel Mike Bradley. (Foto: Yorkshire Television)