Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 11. desember 2006 kl 23.00 Melonas

Heftig på Hjemmefronten

Jentene på skauen lytter etter viktige radiosignaler (Foto: Pål O. Nissen)
Jentene på skauen lytter etter viktige radiosignaler (Foto: Pål O. Nissen)
Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim har gjort et poeng av å skildre ulike tidsepoker sett fra kvinnens ståsted. I kveld er turen kommet til 2. verdenskrig og da foregikk det mye rart vi ikke visste – inntil nå.

I en hytte i skogen sitter tre kvinner og venter spent på et viktig radiosignal. Vi er forflyttet tilbake til 1940-tallet, og det er krig i Norge. I kjent Melonas-stil møter vi tre damer som er stasjonert på en liten hytte. Her venter de spent på siste nytt fra fronten.

Et annet sted i landet er tre andre kvinner i gang med å spionere på tyskerne.
I god hjemmefront-ånd har de med kaffe og kikkert, men hva de egentlig er på jakt etter, kan virke noe uklart.

Nåtidshumor
Det er ikke bare 2. verdenskrig det skal handle om i kveld. Melonas-jentene serverer også pussige innfall og utspill fra nåtiden. Vi får blant annet oppleve en mors intense sjekking på Tusenfryd og en annen mors store frustrasjon over hvordan ting skal henge sammen.

I tillegg blir vi med på en interessant runde på golfbanen og møter en kvinne som er blitt sex-trakassert i heisen. Eller har hun virkelig det?

Om serien
I høst er det tredje gang Melonas-jentene serverer oss godbiter fra sitt rikholdige univers av merkelige påfunn. Denne gangen har jentene også valgt å fokusere på ulike tidsepoker.

Steinalderen, vikingtiden, middelalderen, romantikken, århundreskiftet, åttitallet, og andre verdenskrig er perioder som vil bli skissert på en ny måte. Hvordan kommuniserte nyforelskede i middelalderen? Fantes tidsklemma i vikingtiden eller eventbyråer i romantikken? Eller hva om noen oppfant BHen litt for tidlig?

I tillegg er hvert program spekket med morsomme sketsjer og flaue situasjoner som er blitt de tre Melonas-jentenes varemerke. Ingen klarer bedre enn dem å ta på kornet pinlige hendelser som legebesøk, stevnemøter og feilvurderte situasjoner.

Stine, Pernille og Kristin skriver og spiller selv i alle sketsjene, men har fått skuespillerhjelp av Morten Østerhus, Vegar Hoel, Håvard Bakke og Ola G. Furuseth m.fl.

Egenprodusert humorserie fra NRK Underholdning
Av og med: Stine Buer, Pernille Sørensen og Kristin Skogheim
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no