Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. september 2004 kl 21.35 Sopranos

Tony i trøbbel

Tony Soprano sammen med noen av sine mest betrodde medarbeidere. Er alle til å stole på? (Foto: HBO)
Tony Soprano sammen med noen av sine mest betrodde medarbeidere. Er alle til å stole på? (Foto: HBO)
Tony er i mange sammenhenger en mann av få ord, og det bør han fortsette med. Det er nemlig mange som lytter, og noen av dem går med en mikrofon myndighetene har utstyrt dem med. De Tony oppdager, går en ublid skjebne i møte, og det er flere han ikke bør stole på...

Ikke alt er som det bør være for Tony Soprano. Vel er han en mektig og forholdsvis velstående mafiasjef, men det er flere indikasjoner på at han har problemer - både personlig og i jobben.

Tystere
Jack Massarone, en gammel forretningspartner av Tony, vil ha et møte for å diskutere videre prosjekter sammen. Massarone er spesielt interessert i å høre mer om Tonys planer fremover, men Tony er som vanlig diffus og lite snakkesalig.

Og det lønner seg, for Massarone er blitt en tyster for FBI. Tony er inntil videre uvitende om dette, og han aner heller ingenting om at Adriana, Christopers forlovede, lenge har vært FBIs fortrolige kontakt innad i familien. Men Adriana har kvaler, og hun vet ikke om hun kan forsette å holde de andre for narr. Og hvor lenge vil det gå før Tony aner ugler i mosen?

Om serien
Sopranos er en av de siste tiårenes største tv-susksesser. Serien har vunnet flerfoldige priser, og fikk seneste i juli 2004 hele 20 nominasjoner til tv-bransjens svar på "Oscar" - "Emmy".

Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han har hatt mindre hell med den siste tiden. Kona Carmela har flyttet ut, og sønnen A. J. bor sammen med henne. Søsteren Janice er et stadig irritasjonsmoment, så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2002)
Originaltittel: The Sopranos
Kveldens episode: Rat Pack
Produsert av HBO
Med: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr).
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,