Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. juli 2005 kl 20.30 Sommerlørdag

Marits lørdagsdebut

Marit Åslein er programleder for Sommerlørdag i kveld. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Marit Åslein er programleder for Sommerlørdag i kveld. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Vi har sett henne som Fredrik Skavlans nysgjerrige reporter, hun har dukket opp i flere komiske roller sammen med Harald Eia og Bård Tufte Johansen, og hun har regissert en kortfilm. I kveld debuterer Marit Åslein som programleder for eget underholdningsprogram på lørdagskvelden.

Sommerlørdag har fått sin andre programleder – og i kveld skal det handle om frykt, fryktløshet og lidenskap. Marit Åslein har invitert en rekke mennesker som tør å utfordre seg selv og å gå nye veier. Harald Rønneberg er en mann som nesten bare må gjøre det han ikke egentlig tør eller bør. Han besøker Marit for å snakke om frykt, eller mangel på frykt for å gjøre helt vanvittige ting. Men om han skal gjøre noen halsbrekkende stunt i kveld, det gjenstår å se!

Villmannen Lars Monsen har et lidenskapelig forhold til naturen, og har vært på en ekspedisjon som knapt noen vil gjøre etter ham. Teaterregissør og "bråkebøtte" Marit Moum Aune elsker Pippi og forteller oss hvorfor.

Marit Åslein har sin egen spesielle frykt. Hun er livredd for alt som kryper, kravler og summer rundt oss om sommeren. Så i kveld skal det også handle om mygg, klegg, veps og bienes hemmelige liv…

Kveldens artister er Queenbees som er aktuelle med ny singel.

Om programserien
Sommerlørdag er helgeutgaven av Sommeråpent. Rammen er den samme: Underholdning og hygge på Aker Brygge, men seks programledere skal få fylle sin time med akkurat det de vil en sommerlørdag: Øystein Bache, Marit Åslein, Olav Viksmo Slettan, Synnøve Svabø, Noman Mubashir og Brita Garden. Christian Strand er gjengens utkommanderte reporter. Han får forskjellige oppdrag til hvert program og han skal også ha en surfekonkurranse i sitt "Hawaii-hjørne" på Aker Brygge. Nøttegeneralen selv, Roald Øyen, slår i år til med sommernøtter. De blir litt annerledes enn jule- og påskenøttene. Det er bare ett spørsmål - og bare ett svar. Utgangspunktet er en historie fra virkeligheten. Vinneren av konkurransen får hele 10 000 kroner.

Send ditt svar til 26600. Det koster kr 3,- per melding. Hvis du svarer rett på første spørsmål, får du et nytt tilsendt via SMS.

Ole Jørgen Grønlund er programseriens musikkansvarlige. Hver lørdag inviterer han med seg kjente norske artister som skal synge og spille seg gjennom 60-, 70- og 80-tallet.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdning (2005)
Kveldens programleder: Øystein Bache
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Sidsel Linden, tlf 23 04 98 41/90 95 53 64