Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. november 2001 kl 23.30 Nattkino: Støttekonsert fra New York

Veldedighetskonsert mot terror

I kveld viser NRK1 et redigert opptak av veldedighetskonserten
I kveld viser NRK1 et redigert opptak av veldedighetskonserten "The Concert for New York City".
Natt til søndag 21. oktober sto stjernene i kø under veldedighetskonserten i Madison Square Garden i New York. Ideen kom fra Paul McCartney, som selv var i New York da selvmordsflyene krasjet inn i World Trade Center.

I kveld viser NRK1 et to timer langt redigert opptak av konserten "The Concert for New York City". Det er en hyllest til ofrene etter terrorhandlingene 11. september.

McCartney og Clinton
I tillegg til Paul McCartney opptrådte blant andre David Bowie, Jon Bon Jovi, Billy Joel, The Who, Mick Jagger, Elton John og Eric Clapton. Artistene ble introdusert av Hollywood-stjerner, blant andre Susan Sarandon, Billy Crystal, Michael J. Fox, Jim Carrey og Meg Ryan.

Hillary og Bill Clinton var til stede i salen, og den tidligere presidenten takket initiativtakerne bak konserten og oppfordret folk til fortsatt å gi penger til Robin Hood-fondet, som inntektene fra konserten gikk til. Clinton sa også at han håpet Osama bin Laden og hans folk ser konserten på tv og at de forstår at USA ikke lar seg knuse.

Heltene hyllet
Mange av de 18.000 tilskuerne hadde betalt opp mot 60.000 kroner for inngangsbilletten, men flere tusen av setene ble gitt til pårørende og hjelpearbeidere som har jobbet i ruinene.

Mellom hver opptreden ble brannhelter, politifolk og andre redningsarbeidere hyllet av Hollywood-stjerner. Ofre mintes og patriotiske newyorkere jublet når artistene skrøt av byen.

- God bless New York! God bless America! kom det fra scenen om og om igjen. – Du kødder ikke med New York, sa Mick Jagger.


Amerikansk produksjon ved
VH1, Cablevision, Miramax Films, AOL
Redigert opptak
Kontaktperson innkjøp: Irene Huse, tlf. 23 04 51 78
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde:
Lørdag 3. november viser NRK1 et redigert opptak av veldedighetskonserten ”The Concert for New York City”.


LENKER
  • Mer om konserten